qknives logo

Qknives

Hos Qknives finder du luksuriøse køkkenknive til en pris, som alle kan være med på. De er fremstillet i japansk stål efter damaskus metoden. Find den perfekte gave til både ham og hende.

Hos Qknives fremstiller de deres knive i damaskusstål 

Hos Qknives har de valgt at gøre det lidt mere overskueligt for deres kunder. De holder et smalt sortiment af knive samt tilbehør som, skærebrætter, slibesten og knivholdere i høj kvalitet. Det er ene og alene deres egne produkter og designs som er at finde på deres webshop. Det er klassiske, lækre og elegante designs som præger deres kollektioner, og ville skabe stil hos enhver køkkenejer.

Damaskusstål er den smedemetode man benytter, når man svejser en masse lag af stål sammen. Stålet består dermed af en masse ultratynde lag, som bidrager til en forlænget holdbarhed. Knivene fra Qknives er fremstillet i hele 67 lag stål, der er svejset sammen efter damaskus metoden. Man måler holdbarheden ud fra Rockwell-skalaen, som du kan læse mere om på deres hjemmeside. Almindelige knive i stål har en hårdhed på 50-55 HRC, hvor knivene fra Qknives scorer hele 60-63 HRC. Kendetegnet ved damaskusstål er de æstetiske mønstre, man ser på bladet, som automatisk bliver en del af designet, når man fremstiller knivene. 

Mad & Monopolet tester Qknives 

Madskribenten og bloggeren Mads Schytte er kendt for at skrive og blogge om alt inden for det gastronomiske univers. Du kender ham måske allerede som en af stifterne bag den populære madblog Gastromand. Han har nu valgt at ligge 100% fokus på sine to blogs, Mad & Monopolet og Whiskytossen. Han har over en længere periode testet produkterne fra Qknives og har i et blogindlæg på Mad & Monopolet beskrevet produkterne ud fra en længere testperiode.

Her kommer et forkortet resumé af anmeldelsen. “Førstehåndsindtrykket af knivene var positivt, da de kom i nogle lækre æsker og var slebet pænt. Det vigtigste for Mads er, at en kniv er af god kvalitet og holder længe. I den forbindelse ser han nærmere på stålet og skarpheden. Det er vigtigt at teste knive over længere tid, da alle nye knive er slebet skarpe fra start. Spørgsmålet er, om skarpheden holder og om der er mulighed for at slibe knivene op igen”.

Knivene fra Qknives er fremstillet i 67 lag Carbon, hvilket sikrer en vis holdbarhed. Skaftet er udviklet i pakketræ og er fremstillet ud fra damaskus metoden. Det betyder, at alle lagene på kniven er synlige, hvilket giver et eksklusivt udtryk. Hans endelige dom afspejler i høj grad glæde over produktet, idet de har holdt kvaliteten og formentlig vil gøre det mange år endnu.

Det kan argumenteres, at knive er et af de vigtigste elementer i ens køkkensortiment. Det kan gøre en verden til forskel, at skære råvarer med en sløv lavkvalitets kniv eller en ny slebet højkvalitets kniv. Det bliver både nemmere, sjovere og hurtigere madlavning med valg nummer to.

5 gode råd til brug af knivene 

Teamet bag Qknives har en vision om, at dine knive skal holde til evig til. Derfor har de udviklet en vejledende guide, som beskriver hvordan du passer bedst muligt på dine knive fra Qknives. Først og fremmest frarådes det at vaske knivene i opvaskemaskinen. Stålet vil nemlig blive slidt af det salt og den kalk som knivene vil blive udsat for i en opvaskemaskine. Derudover er det ikke godt for knivene at blive våde og fugtige i længere tid ad gangen. Det er dog vigtigt, at du husker at vaske knivene rene efter brug hver gang og samtidig bliver tørret af med det samme, således at de ikke får fugtskader.

Husk at du aldrig må bruge dine køkkenknive til andet end madlavning. De vil blive slidte på sigt, hvis du benytter dem i en forkert kontekst, som de ikke er fremstillet til. For at forlænge levetiden på knivene er det lige så vigtigt at opbevare dem efter anvisningerne. Det er bedst at opbevare dem i en knivholder eller knivblok, idet der skal være fugtfrit. Såfremt du opbevarer dem i en skuffe med andre knive, vil de oftest tage skade og få ridser. Det sidste vigtige råd er at vedligeholde skarpheden ved regelmæssig slibning. Den bedste metode er via slibesten eller strygestål. Alternativt kan du sende dem til en professionel knivsliber. 

Læs mere om Qknives

Qknives blev stiftet i 2019 og er en voksende virksomhed bestyret af to nordjyske mænd, Mike Horup og Mathias Lydersen. Deres sortiment indeholder unikke højkvalitets knive, designet af iværksætterne selv. Qknives tilbyder rådgivning inden dit køb og gratis fragt uanset købets størrelse. Deres produkter er gennemtestet og de tilbyder ligeledes 100-dages tilfredshedsgaranti. Det kan være svært at bedømme hvor meget man skal sætte til side til et par nye gode knive. Bliv klogere på Qknives og udnyt deres ekspertise inden dit næste køb.

Det er klassiske, lækre og elegante designs som præger deres kollektioner, og ville skabe stil hos enhver køkkenejer. De er ligeledes e-mærket og har en anmeldelsesrate på 4,9/5 på Trustpilot. Med dag-til-dags levering og altid gratis fragt, står fordelene i kø hos Qknives, så gå på opdagelse på deres webshop nu og bliv endnu klogere.

Tilføj dine favoritter til din ønskeliste på Ønskeskyen.dk og find inspiration iblandt vores mange populære brands.

Ofte stillede spørgsmål hos Qknives

Hvor kontakter jeg deres kundeserviceafdeling?

Du kan kontakte dem via mail: info@qknives.dk eller via Facebook.

Hvornår kan jeg forvente svar fra deres kundeserviceafdeling?

De bestræber sig på at svare inden for 24 timer på mail. Hvis du skriver på Facebook vil du næsten altid få svar inden for 10-15 minutter.

Er der fri fragt?

Ja! De har fri fragt på alle ordrer.

Hvad betyder HRC?

Det er en skala, som knivstålets hårdhed og holdbarhed kan måles ud fra.

Må jeg vaske knivene i vaskemaskinen?

Du bør ikke vaske dem i opvaskemaskinen, idet det vil slide på både stålet og skaftet.

Hvordan skal jeg pleje knivene?

Du finder et uddybende afsnit på deres hjemmeside med gode råd til pleje og vedligeholdelse.

Kan jeg finde dem på sociale medier?

Ja, du finder dem både på Facebook, Instagram og Pinterest.

Hvilke betalingsmetoder accepterer de?

De tager imod Dankort, Visa, Visa Elektron, MasterCard og MobilePay.

Hvornår bliver varerne leveret?

Der er dag-til-dag levering på alle hverdage.

Har de forskellige modeller?

Ja, de har 3 forskellige serier.

 Denne liste indeholder reklamelinks. Der tages forbehold for prisændringer og udsolgte produkter.