5 DIY projekter til dig

5 DIY projekter til dig

Af: Ellen Funch Steffensen

Når vi bruger så meget tid derhjemme, som vi gør lige nu, kan nogle af os opleve, at det kribler i fingrene for at starte nye kreative projekter til at pifte omgivelserne lidt op. Derfor har vi været på jagt efter DIY-projekter, som både kan holde dig beskæftiget, hvis du kæmper med at få tiden til at gå, og hjælpe dig med at forny dit hjem.

Ophæng til viskestykker

Det første af de DIY-projekter, som vi har fundet til dig, er dette ophæng til viskestykker, håndklæder eller hvad end du har behov for at hænge op. Vi er ret vilde med det rustikke og naturprægede look, som trods de neutrale farver, kan give lidt kant til dit køkken. Projektet er forholdsvis nemt at kaste sig ud i, kræver ikke mange indkøb og så er det billigt!

Du skal bruge:

Bred læderrem
Smal læderrem
Sytråd
S-kroge

Og så skal du selvfølgelig bruge en rimelig robust gren, som du kan hænge mellem læderstropperne. Her kan du jo oplagt forkæle dig selv med en dejlig gåtur i skoven.

Sådan gør du:

Skær den brede læderrem i to lige lange dele. Mål op til det punkt hvor du vil have løkken, der skal holde grenen. Anbring derefter begge læderremme nøjagtigt oven på hinanden, og marker punktet på dem begge. Skær to strimler af den smalle læderrem. Længden skal være sådan, at enderne lige akkurat mødes, når du lægger dem rundt om den foldede brede læderrem. Hver strimmel sys derefter sammen for at danne en ring, der glides over remmen for at fastholde løkken. Når de to løkker er fastgjort, kan du sætte grenen i løkken og skubbe den smalle læderringen så langt ned, at den fastgør grenen i løkken. Nu kan du blot hænge S-krogene på grenen. Tilsidst skal din nye praktiske og lidt usædvanlige viskestykkeholder selvfølgelig hænges op. Det kan fx være i loftet, på væggen eller under en hylde.

Læderrem, 22 mm.
75 kr.

Læderrem, 3 mm.
62,50 kr.

Sytråd
37 kr.

S-kroge, 5 stk.
79 kr.

Giv gamle vaser nyt liv

Hvis du har nogle gamle (lidt utiltalende) vaser eller krukker derhjemme, er det næste fund af DIY-projekter højst sandsynligt noget, du vil få stor glæde af. Du kan nemlig supernemt og billigt forvandle dine gamle glas-, plast- og keramikgenstande til trendy, rustikke dekorationer – som var de plukket lige fra vinduesdisplayet i din yndlingsbutik.

Du skal bruge:

Vandbaseret maling
Natron
Skumpensel
Gamle vaser/krukker

Sådan gør du:

Hvis du arbejder med plastik eller noget, der har en glat finish, kan du med fordel give det en tur med sandpapir for at gøre overfladen mere ru, hvilket sikrer at malingen klæber bedre. Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at gøre det på – bare gør dit bedste for at give genstanden en ru struktur.

Bland din maling til den farve du ønsker. Tilføj nu bagepulver til din maling. Du kan blande 1: 1, men konsistensen er egentlig op til dig. Sørg for at få rørt det fuldstændigt sammen indtil konsistensen bliver lidt fluffy. Giv din vase eller krukke et lag og lad den tørre helt. Det er vigtigt at lade hvert lag tørre fuldstændigt, før du fortsætter. Du ved, at det er helt tørt, når det er mat og en lysere nuance, end da du begyndte. Tilføj et andet og tredje lag, hvis der er brug for det. Og vupti! Nu har du en helt “ny” vase.

Du kan faktisk skippe steppet med at blande maling og natron, hvis du synes, at det bliver noget griseri. Hos rito.dk kan du få en “Chalky Vintage Look” maling, som giver tæt på samme effekt.

Hvis du ikke har en gammel vase eller krukke derhjemme, men alligevel gerne vil give dig i kast med ovenstående, så kan du sagtens bare købe nogle billige vaser og hygge dig med at dekorere dem.

Glas krukke
187,50 kr.

Skumpensler, 12 stk.
55 kr.

Kalk maling
79,95 kr.

Vandbaseret maling
69,95 kr.

Hængende plante

Elsker du at dekorere dit hjem med planter? Så er DIY-projekter som dette måske noget for dig. Hvis du har en smule fingerfærdighed, kan du meget enkelt lave din egen hængende potteplante. Dette projekt kunne også være noget for dig, som måske strikker eller hækler i forvejen.

Du skal bruge:

Garn
Ring i træ eller metal
Urtepotte
Saks

Sådan gør du:

Klip fire lige store garnlængder. Du kan fx starte ud med ca. to meter, så du sikrer dig, at du har nok. Afhængigt af hvor stor din plante er, skal du muligvis gøre dine garntråde endnu længere. Fold dine garntråde i halve og løb den foldede ende gennem træ- eller metalringen. Tag de løse ender og før dem gennem den garnløkke, du har lavet, og træk stramt.

Opdel garnet i fire grupper med to tråde hver. Mål et par centimeter ud og bind derefter hver gruppe sammen. Sørg for at knuderne har nogenlunde samme længde. Tag den venstre tråd fra hver gruppering og bind den til den højre tråd i grupperingen ved siden af ​. Bind knuderne lidt højere op – kun en centimeter eller to fra det første sæt knuder. Tag de to yderste tråde og bind dem sammen for at danne nettet. Bind endnu en runde med knuder, gentag processen med at knytte den venstre tråd i hver gruppe til den højre tråd. Gør knuderne lidt tætte i den sidste runde.

Bind alle garntråde i en knude en smule under den sidste runde med knuder – ca. et par centimeter. Skær det overskydende garn af for at danne en smuk kvast. Nu kan du sætte din potteplante ind i det fine net.

Hvis du har brug for at se guiden med billeder, kan du finde den oprindelige opskrift ved at klikke her.

Garn
35 kr.

Ring i træ
8 kr.

Urtepotteskjuler
199,95 kr.

Saks
119 kr.

Pift din gamle kommode op

Billede 1, 2, 3, 4, 5

Dette er nok en smule mere omstændigt end de andre DIY-projekter, vi har fundet til dig. Men ikke desto mindre kan det være supersjovt og give et virkelig flot resultat. Hvis du har en gammel kommode eller et andet møbel i dit hjem, som kunne trænge til at blive piftet lidt op, så kan du faktisk gøre det både rimelig billigt og nemt selv.

Her er to måder at gøre det på.
Første bud er at male. Du kan enten male hele møblet i en ny, fin farve, eller du kan være mere kreativ og enten male enten dele af møblet eller flere forskellige farver. Du kan også beklæde dit møbel med tapet. Jep, du læste rigtigt. På den måde kan du skabe dit helt eget unikke møbel. Du kan beklæde det med lige præcis det tapet, du ønsker, så det passer ind i din stil.

Du skal bruge (maling):

Grundrens
Spærregrunder
Maling velegnet til træ
Malerrulle
Malertape

Sådan gør du:

Start med at vaske møblet ned med grundrens. Inden du begynder at male, er det en rigtig god idé at “grunde” møblet på ny, så malingen binder bedre. Når du har gjort det, kan du begynde at male. Hvis du kun ønsker at male dele af møblet, så husk at dække de andre steder af med malertape og evt plastik. Du får formentligt brug for at male mere end et lag. Sørg altid for at malingen er helt tør, før du giver det næste lag.

Du skal bruge (tapet):

Grundrens
Tapet
Tapetklister/lim
Decoupagelak

Sådan gør du:

Også når du skal tapetsere et møbel, er det en god idé først af vaske det ned med grundrens. Dernæst klipper du tapetet til, så det passer til det område, hvor du vil påføre det. Påfør lim eller tapetklister på området og derefter tapetet. Stryg over tapetet med en flad, hård genstand for at undgå krøller og luftbobler. Forsegl tapetet med decoupagelak.

Hvis ikke du har et gammelt møbel, men alligevel gerne vil begive dig i kast med DIY-projekter som dette, så kan du sagtens gå på jagt efter et billigt eller gratis møbel på fx. et loppemarked.

Grundrens
39,95 kr.

Maling
209,95 kr.

Spærregrunder
199,95 kr.

Malerrulle
49,95 kr.

Tapetklister
44,95 kr.

Decoupagelak
72,50 kr.

Malertape
44,95 kr.

Tapet fra Ellos
Fra 349 kr.

Lysende bogstaver

Måske du har set og forelsket dig lidt i de her skilte med lysende bogstaver. Umiddelbart skulle man ikke tro, at man kan lave det selv. Men det kan du med de sidste af vores fundende DIY-projekter! Og det er faktisk ikke hverken svært eller særlig dyrt.

Du skal bruge:

Bogstaver i pap
Lyskæde
Skalpel
Evt. maling

Sådan gør du:

Du starter med at skære den ene side at bogstaverne ud, så der skabes et hulrum. Beslut dig for hvor mange pærer, du vil have på hvert bogstav. Mål derefter hvor hullerne til pærerne skal placeres og hvor store, de skal være for at pærens fatning passer i. Skær et kryds i midten af ​​hver cirkel og sørg for at snitene går helt til kanterne af hver cirkel. Vip papbogstaverne til forsiden og brug evt en skruetrækker til at stikke igennem og forstørre hvert hul. Sæt nu lyspærerne i hullerne og skub ledningerne ind i hulrummet på bagsiden af bogstaverne.

Hvis du vil have at bogstaverne skal være en anden farve end den brune papfarve, så kan du selvfølgelig male dem i lige den farve, du har lyst til. Mal inden du sætter pærerne i.

Bogstaver i pap
25 kr. pr.

Lysekæde
75 kr.

Skalpel
69 kr.

Maling
69,95 kr.

Vi håber, at disse DIY-projekter kan inspirere dig til at komme igang med dit eget kreative projekt derhjemme!

Se flere artikler fra Ønskepost her