Alt du skal bruge til din babys ankomst

Alt du skal bruge til din babys ankomst

Af: Ellen Funch Steffensen

Det er enormt stort at bringe et lille nyt menneske til verden. Derfor skal der selvfølgelig mange forberedelser til. Nedenfor har vi samlet vores bud på, hvad du højst sandsynligt får brug for før eller kort efter, at din baby er kommet til verden.

Puslepladsen

Puslepladsen er et meget centralt sted i din babys liv. Her vil der blive skiftet rigtig mange bleer, og derfor vil I også automatisk bruge mange timer her ved puslebordet. Nogle af de ting, som er rart at anskaffe sig i den forbindelse er selvfølgelig selve puslebordet, en puslepude, hvor din baby kan ligge blødt, en blespand til udsmid og et par små opbevaringskurve, så du har de vigtigste ting tæt på. Dertil kan det også være en fordel, at din baby er underholdt under pusle-processen. Her kan du fx hænge et spejl eller uro over puslepladsen, som den lille kan kigge på.

Sebra puslebord
5.299,95 kr.
Konges Sløjd puslepude
399,95 kr. 

Cam Cam opbevaringskurv
299,95 kr.
H&M skyformet spejl
149,00 kr. 

Twist&Click blespand
199,95 kr. 
JaBaDaBaDo uro
169,00 kr. 

Sengetid

I det første stykke tid efter deres ankomst sover babyer rigtig meget. Dog ikke nødvendigvis lige om natten eller mange timer i streg. Men på trods af det, sover de fleste spædbørn alligevel omkring 16 timer i døgnet. Derfor kan det være en fordel at have flere hyggelige sovepladser i hjemmet, så du kan være tæt på din baby hele tiden. Det kunne fx være en babyseng til soveværelset, en vugge til stuen og en babynest, som kan bruges både i sofaen og hvis din baby skal sove sammen med dig i sengen. Derudover vil I også få brug for en lille dyne og tilhørende sengetøj. Til sovepladsen kan det også betale sig at investere i en uro som stimulerende og beroligende element.

Filibabba babynest
699,95 kr. 
Filibabba dyne
449,95 kr. 

Popirol sengetøj
369,95 kr. 
Leander vugge
1.609,00 kr. 

Oliver Furniture seng
7.459,95 kr. 
Oliver Furniture madras
1.349,95 kr. 

Konges Sløjd uro
299,95 kr. 
Mr. Maria natlampe
569,95 kr. 

Gåturen

Et andet sted hvor mange børn også holder af at tage en god lur er i barnevognen. Vognens vuggen og bumlen, når den trilles afsted med, har en rigtig god beroligende og afslappende effekt på de fleste babyer. Derudover bruges barnevognen selvfølgelig også helt praktisk til at transportere din baby sikkert rundt. For at opnå optimal komfort og varme er det også en god idé at anskaffe en kørepose, som den lille kan putte sig i under gåturen. Et par nice-to-have elementer til barnevognen og gåturen er derudover en barnevognskæde, som fungere på samme måde som en uro, og et regnslag til barnevognen.

Emmaljunga barnevogn
9.999,00 kr. 
Voksi kørepose
1.499,00 kr. 
Sebra barnevognskæde
299,95 kr. 
Konges Sløjd regnslag
399,95 kr. 

Badetid

Badesituationen er en oplagt mulighed for at skabe en dejlig stund mellem forældre og barn. Til det skal du selvfølgelig have fat i et babybadekar. Hertil er det meget praktik at anskaffe sig en badestol, hvor din baby kan sidde i, så du ikke selv behøver at holde ham eller hende ovenvande hele tiden. Derudover kan du under badningen forkæle din baby med en lækker shampoo og badesæbe samt et par sjove badedyr til underholdning.

BabyDan badekar
349,95 kr. 
Lille Kanin bad og shampoo
69,95 kr. 
Liewood badedyr
159,95 kr. 
BabyDan badestol
169,95 kr. 

Aktivitet og leg

Legesager er ikke dét, som du behøver at købe allermest af lige til at starte med. Der går lidt tid, før din baby har udviklet sig nok til at kunne få glæde af det. Men et par ting som kan være hyggeligt at anskaffe sig, også før babys ankomst, er fx et aktivitetstæppe, et par nusseklude samt bideringe og bamse/aktivitetlegetøj.

Done by Deer aktivitetstæppe
999,95 kr. 
Konges Sløjd nusseklud
149,95 kr. 
Jellycat aktivitetslegetøj
259,95 kr. 
Bibs bidering
99,95 kr. 

Tøj

Din baby skal selvfølgelig også have tøj på kroppen. Men du behøver ikke at investere i den helt store samling – i hvert fald ikke i den nyfødte størrelse. Inden du får set dig om er din lille guldklump allerede vokset ud af det. Derfor vil vi anbefale at købe lidt men godt i forskellige størrelser. Bodystockings vil højst sandsynligt være dét, som du kommer til at have mest brug for. Derfor er det fint med et rimelig godt lager af dem. Derudover vil det give mening at købe lidt forskellige bukser/leggings, et par langærmede bluser, lidt nattøj, gode futter og en håndfuld strømper samt en varm trøje og køredragt alt efter sæson.

H&M bomuldsbodys
199,00 kr. 
H&M leggings
79,95 kr. 
MarMar futter
149,95 kr. 
Konges Sløjd heldragt
499,95 kr. 
H&M sæt i bomuld
129,00 kr. 
H&M natdragt
179,00 kr. 

Andre praktiske ting

Til sidst har vi samlet en masse andre praktiske ting, som du nok vil få svært ved at undvære i dit liv med en baby. En autostol er nødvendig, hvis du skal fragte din baby i bil. Sutteflasker, sutter, suttesnor og et hav af stofbleer vil du uden tvivl også få glæde af. En babyalarm vil være med til at skabe tryghed og give dig mulighed for at lave andre ting mens din baby sover. Du får formentlig også brug for at pusle din baby andre steder end derhjemme, hvorfor en pusletaske er rigtig rar at have. Et plejesæt med de vigtigste redskaber såsom negleklipper, næsesuger og termometer vil også blive meget brugbart, når din baby bliver en smule større.

Dream babyautostol
2.199,00 kr. 
Philips Avent sutteflasker
129,95 kr. 
CAPiDi sabyalarm
895,00 kr. 
Filibabba pusletaske
549,95 kr. 
Bibs sutter
29,95 kr. 
Konges Sløjd suttesnor
99,95 kr. 
That’s Mine stofbleer
159,95 kr. 
Philips Avent plejesæt
319,00 kr. 

Alt til din baby

Vi håber, at vi kan inspirere dig med vores udvalg af alt til din baby.