
Foto: Karolines Køkken
Bag dine egne fastelavnsboller
Af: Ønskeskyen
Boller op, boller ned!… At bage og pynte sine egne fastelavnsboller er en hyggelig aktivitet for hele familien – store, som små. Derfor har vi her fundet en opskrift på fastelavnsboller, som er nem at have med at gøre selv med børn i køkkenent. Fyld og pynt kan varieres og er helt op til jer. I kan fx anvende nutella eller syltetøj som fyld og alt fra nødder til frysetørret frugt og forskellig glasur som topping. Opskriften her består dog af den klassiske vaniljecreme og marcipanremonce.
Ingredienser
Dej:
☁️ 1 dl mælk
☁️ 25 g gær
☁️ 125 g blødt smør
☁️ 1 æg
☁️ 4 spsk sukker
☁️ 350 g hvedemel
☁️ 1/2 tsk salt
Vaniljecreme:
☁️ 2 dl mælk
☁️ 1 æg
☁️ 2 spsk sukker
☁️ 1 spsk hvedemel
☁️ 1 tsk vaniljesukker
Marcipanremonce:
☁️ 75 g blødt smør
☁️ 75 g sukker
☁️ 75 g rå marcipan
Topping:
☁️ Glasur i forskellig smag og farve
☁️ Krymmel, chokolade, nødder, frysetørret frygt

Fremgangsmåde
- Lun mælken i en gryde indtil den er lillefingervarm. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
- Tilsæt herefter æg, smør, sukker, hvedemel og salt. Ælt dejen grundigt sammen.
- Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord til en tykkelse på cirka 3 mm, og del dejen i firkanter på cirka 10 x 10 cm.
- Læg 1 spsk. remonce og 1 spsk. vaniljecreme på midten af hver firkant og fold hjørnerne af dejen ind over fyldet til en lille pakke. Klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder, hvor fyldet kan løbe ud.
- Sæt fastelavnsbollerne på en bagepladen med bagepapir med samlingen nedad
- Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min.
- Pensl bollerne med æg og bag dem. Lad dem køle af på en bagerist.
- Kom glasur på fastelavnsbollerne, pynt dem og server.