Bryllupstøj til mænd

Bryllupstøj til mænd

Af: Jeppe Leth

Vi nærmer os bryllupssæsonen med hastige skridt. oget af det mest stressende op til et bryllup er netop at finde ud af, hvad man skal have på. Skal det være en klassisk smoking eller et jakkesæt? Og skal du vælge slips eller butterfly? Vi guider dig til, hvad du skal gå efter, når du skal finde det helt rigtige bryllupstøj til din stil.

Vi har samlet vores bedste bud på bryllupstøj og accessories til mænd, som forhåbentligt kan gøre valget af outfit til den store dag lidt mere overskueligt.

Uanset hvilket sæt tøj du vælger, så skal du huske at dit bryllup formentlig bliver din mest fotograferede dag nogensinde, så ved at vælge det perfekte sæt tøj, sørger du samtidig for at skabe nogle smukke minder.
Vi har samlet en række bud på tre typer bryllupstøj og tilbehør til brudgommen, der helt sikkert vil falde i enhver smag, uanset hvilket bryllup, I planlægger at holde.

Det klassiske sæt

Det klassiske sæt bryllupstøj til mænd er en sort smoking, som kan se utrolig flot ud. En smoking behøver ikke nødvendigvis at koste mange penge. H&M har i deres Premium Collection lavet en klassisk smokingjakke, som du kan sætte sammen med et par Tiger of Sweden bukser. Et sådan sæt kan også altid bruges til andre begivenheder med en t-shirt under, hvis du vil skabe et mere afslappet  look. Dit bryllupstøj behøver ikke kun at være forbeholdt den store dag.

H&M
Smokingjakke
1.299 kr.
Boss
Smokingskjorte
949 kr. 

Pier One
Butterfly
99 kr. 
Bianco
Laksko
899,95 kr. 

Tiger of Sweden
Bukser
1.195 kr. 
Hugo
Manchetknapper
384 kr. 

Sommersættet

Hvis du gerne vil iklæde dig et sæt tøj fra de mest eksklusive brands til dit bryllup, så har vi her samlet et udvalg. 

Et klassisk smokingsæt fra Saint Laurent, stylet med en crisp hvid skjorte fra f.eks. Z Zegna, vil være den perfekte kombination. Du kan vælge at style dit sæt med et par sko i lak, som giver hele dit outfit  et mere formelt look. Almindelige lædersko kan nogle gange få et lidt “støvet” look sammen med en smoking. Her kan laksko virkelig  funkle i aftenens lys, når brudevalsen skal danses. 

Dette par fra Dolce & Gabbana er perfekte til at give dit sæt shine.

Husk at dit bryllup er en god mulighed for at iklæde dig et meget formelt sæt tøj, som du formentlig ellers ikke går med så ofte.

Sand
Blazer
2.999 kr. 
Massimo Dutti
Loafers
999 kr. 

Sand
Bukser
1.299 kr. 
Shaping New Tomorrow
Skjorte
750 kr. 

Det eksklusive bryllupstøj til mænd

Hvis du gerne vil iklæde dig et sæt tøj fra de mest eksklusive brands, så har vi her samlet et udvalg. Et klassisk smoking sæt fra Saint Laurent sammen med en crisp hvid skjorte fra f.eks. Z Zegna, vil
Du kan style dit sæt med et par sko i lak giver, som giver hele dit sæt et mere formelt look. Almindelige lædersko kan nogle gange få et lidt støvet look sammen med en smoking, hvor laksko kan funkle i aftenens lys når bryllupsvalsen skal dansen. Her kan et par fra Dolce & Gabbana virkelig give dit sæt shine.
Husk at dit bryllup er en god mulighed for, at iklæde dig et meget formelt sæt tøj, som du formentlig ellers ikke så tit går med.

Saint Laurent
Klassisk smoking
15.641 kr. 
Z Zegna
Smoking skjorte
1.879 kr. 

Dolce & Gabbana
Sko
4.426 kr. 
Salvatore Ferragamo
Manchetknapper
1.430 kr. 
Prada
Bælte
2.900 kr. 
Falke
Strømper
219 kr. 

Slips eller butterfly?

Der er delte meninger om, hvorvidt man som brudgom bør vælge at have slips eller butterfly på til den store dag. Heldigvis er det helt op til dig selv, om du foretrækker det ene eller det andet. Det vigtigste er, at du føler dig tilpas i det, du vælger at iføre dig. Det er en lang dag, hvor I som brudepar er i fokus – derfor er det vigtigt, at du vælger det, du føler dig bedst tilpas i.

Mange mænd vælger ofte slips frem for butterfly, da det er nemmere at binde, og så giver det et mere afslappet look, hvorimod en butterfly er mere formel. Slipset giver dig også mulighed for at style dit look på en mere kreativ måde, fordi du kan vælge et med mønster eller i en flot farve.

Hvis du vælger at iføre dig en butterfly på din bryllupsdag, er der nogle uskrevne regler, du kan vælge at følge. Den første er, at det skal være en selvbinder. For det andet skal du som hovedregel vælge en sort eller hvid butterfly, hvis du vælger en smoking. På den måde matcher din butterfly tøjets farver. 

Husk uret

Et flot ur er et must, når du skal iklæde dig et flot og elegant bryllupsoutfit. 

Vælg et elegant og klassisk herreur, der passer til det tøj, du skal have på. Med andre ord er et klassisk ur med en flot stållænke eller en læderrem et mere passende valg end et sportsur, hvis du skal have jakkesæt eller smoking på. Det vigtigste er, at uret er valgt med omhu, og at det understreger den stil, du har valgt at gå med. 

Bryllups strandsættet

Ingen har sagt, at et bryllupsoutfit til brudgommen nødvendigvis er ensbetydende med jakkesæt eller smoking. Hvis du er mere til et strandbryllup, så har vi selvfølgelig også fundet det perfekte sæt til det. Hop i et par badeshorts, en t-shirt og et par klipklapper, og så er du klar. Og ellers kan du også altid lægge disse ting i kufferten til bryllupsrejsen. Der får du helt sikkert brug for det! Til dette sæt skal du også huske et godt lag solcreme.

Bjørn Borg
Badebukser
379 kr. 
Napapijri
T-shirt
299 kr. 
Havaianas
Klipklapper
357 kr. 
Karmamerju
Solcreme
245 kr. 

Ofte stillede spørgsmål om bryllupstøj til mænd

Hvad skal brudgommen have på til bryllup?

Det er meget forskelligt, hvad brudgommen vælger at tage på til sit bryllup. For mange er det et sikkert valg, enten at iføre sig et jakkesæt eller en smoking, der er festligt og flot.

Hvilken farve skjorte har man på til bryllup?

En hvid eller lyseblå skjorte er et sikkert valg til bryllup, da det er to farver, der passer til de fleste jakkesæt. Hvis du er til smoking, så er den klassiske hvide skjorte et godt valg.

Hvad er forskellen på et jakkesæt og en smoking?

Forskellen på et jakkesæt og en smoking er, at smokingen har et silkerevers og paspolerede knapper, hvilket et klassisk jakkesæt ikke har.