Dæk op til årets sidste aften

Dæk op til årets sidste aften

Af: Uffe Buchard
Annonce for Bahne

Jeg er ikke specielt god til at dække et minimalistisk bord, men når det kommer til årets nytårsbord, så synes jeg – trods alt – at det gerne må symbolisere en form for jomfruelig renhed, og den nye begyndelse vi står overfor på netop årets sidste aften.
Nytårsaften hvor planer og drømme for det kommende år ofte (mere eller mindre overvejet) afsløres hen over bordet i gode venners lag.

Når vi fejrer nytårsaften, har vi en mulighed for at slå en streg i sandet og nysgerrigt og forventningsfuldt kigge fremad, og det kan man i min optik ikke, når det hele roder.
Man må have et vist klarsyn på årets sidste aften …altså indtil champagnen får bugt med fornuften. Derfor må et nytårsbord gerne udstråle det simple, rensede og lettere kølige univers  – for det er der masser af symbolik i. Alle kender udtrykket om at have det kølige overblik – det skal man også helst have over året, der ligger forude. Så for mig er nytårsbordet altid holdt i hvide og helt lyse toner.

Bland hvide nuancer med sølv og stål

Farven hvid er jo en videnskab i sig selv, og man skal på ingen måde være bange for at mikse alle de hvide toner sammen – de mange forskelle i tonerne ender med at se godt ud, jo flere hvide eller lyse toner man kan få placeret på bordet.

Det er også nytårsaften jeg ofte giver den lidt ekstra gas på bordet med sølv og rustfrit stål i uanede mængder, der i skæret fra de mange levende lys, får det hele til at funkle og skinne som stjernerne på en vinterklar himmel. Metallet fungerer som spejle og gør bordet festligt på en helt særlig og lidt ophøjet vis.
Nytårsaften må aldrig minde om alle de øvrige aftener på året, og har man gjort sig ganske umage med nytårsbordet, så er man allerede trådt positivt ind i det nye år.

Se alle produkterne fra Uffe Buchards nytårsbord her

Broste Copenhagen
Champagneglas
Pr. stk.
99,95 kr.

Royal Copenhagen
19 cm. tallerken
Normalpris: 179 kr.
Tilbud: 143,2 kr.

Georg Jensen Manhattan
vinkøler
899,95 kr.

Bahne Interior
Serviet
Normalpris: 49,95 kr.
Tilbud: 30 kr.

Bahne Interior Rundt fad
229.95 kr.

By Lassen
Kubusstage, 2 lys
1.149 kr.

Lyngby Porcelæn
Flowerpot
399,95 kr.

Hay stearinlys
6 stk.
229 kr.

Broste
Copenhagen
Skål
89,95 kr.

Cozy Living
Serviet
55 kr.

Bahne Interior
Bestiksæt 16 dele
Normalpris: 499,95 kr.
Tilbud: 349,95 kr.

Margit Brandt
Dug
220X140 cm.
749,95 kr.

Ferm Living
Kande 1 liter
249 kr.

Margit Brandt
Champagnebowl
1.299 kr.

Broste Copenhagen
Cocktailglas
99,95 kr.

Georg Jensen
HK Kande
2.599,95 kr.

Georg Jensen
Copenhagen bestikæske, 4 dele
399,95 kr.

Georg Jensen
Barnadotte Salt- og pebersæt
1.199,95 kr.

Ferm Living
Long drink glas
4 stk.
399 kr.

By Lassen
Kubusstage
8 lys
3.299 kr.

.

Se Uffe Buchards julebord her

Om Bahne

Bahne tilbyder et stort udvalg af mode og boligindretning fra førende varemærker. De startede i 1965 og har eksisteret i mere end 50 år. Bahne har 22 butikker i Danmark, hvor du kan dykke ned i spændende og moderne udvalg af modetøj, accessories, brugskunst og hvidevarer. Derudover kan du shoppe Bahnes lækre udvalg på deres webshops, hvor du tilmed kan få tilbud og rabatter.

Lad dig inspirere

Lad dig inspirere til hjemmet og boligindretningen med deres udvalg af designvarer, hvor du finder alt til det moderne hjem. Giv dit hjem er frisk pust med boligindretning fra Bahne.
Bliv opdateret på de seneste trends hos Bahne, hvad end du er på udkig efter lidt nyt til boligen eller garderoben. På deres hjemmeside kan du blive opdateret på de nyeste trends inden for bolig og mode. Under kolonnen “Nyheder” kan du hurtigt danne dig et overblik over de nyeste varer i sortimentet.
Butikkerne er navngivet efter Familien Bahne – for hos Bahne betyder familiekulturen nemlig meget. De ser sig som en familie af butikker med stor kærlighed for designervarer, både inden for mode og interiør. Familiekulturen har lige siden dag ét være lige så vigtig for Bahne, som kærligheden og passionen for design.