De bedste parfumer til mænd

De bedste parfumer til mænd  

Af: Ønskeskyen

En velduftende parfume kan være den perfekte måde for en mand at udtrykke sin personlighed og stil. Det er ikke kun en fin gaveide, men samtidig er det også en tankevækkende gestus, der viser, at du har tænkt på gavemodtageren.

Der findes et hav af forskellige parfumer til mænd, hvilket kan gøre det til en udfordring at finde den perfekte duft, der både passer til din (eller modtagerens) stil og samtidig passer til ens personlige præferencer.

Vi har hjulpet dig på rette vej og guider dig her til de bedste parfumer til mænd lige nu. Fra de friske og sporty dufte til de mere sofistikerede og sensuelle – vi har samlet en liste med de bedst anmeldte herreparfumer, der vil gøre indtryk. 

Uanset om du er på udkig efter en ny signaturduft til dig selv eller leder efter den perfekte gave til en særlig mand i dit liv, er der med garanti en duft, der passer til de fleste. 

Hvilken parfume skal jeg vælge?

Hvad enten du mangler inspiration til at vælge den rette parfume til dig selv eller som en gave til en, du holder af, så findes der et stort udvalg af lækre dufte til mænd i forskellige prisklasser.

Vi har samlet en liste med de mest populære af slagsen netop nu – lige fra de dyrere til de lidt billigere parfumer til mænd. 

1. Giorgio Armani Acqua Di Gio 

Acqua Di Gio er en ikonisk herreduft, der er blevet en klassiker inden for parfumeindustrien. Den er kendt for sin friske og livlige duft, der er inspireret af det maritime element. Duftnoterne er en sprudlende kombination af citrusnoter, bergamot og mandarin, der giver en frisk og skøn duft.

Giorgio Armani

Acqua Di Gio Eau de Toilette 50 ml

624,95 kr. 

2. Dior Sauvage  

Dior Sauvage er en frisk og krydret parfume med topnoter af calabrisk bergamot og peber og mellemnoter af peber, lavendel, lyserøde peberkorn, vetiver, patchouli og elemi. En unik duft med træagtige og krydrede noter.

Dior
Sauvage Eau de Toilette 60 ml

644,95 kr. 

3. YSL Y Eau de parfum 

Chanel Allure Sport Homme er en raffineret og frisk parfume, designet til den moderne mand med en aktiv og dynamisk livsstil. Den har en sprudlende kombination af citrusnoter som appelsin, mandarin og citron, kombineret med en aromatisk duft af cypress og muskatnød, der samtidig gør den sofistikeret.

Yves Saint Laurent
Y Eau De Parfum 60 ml
Tilbud 644,95 kr.

4. Chanel Allure Sport Homme 

Libre kyssede solen for første gang i 2019, og har siden været en af de store favoritter blandt kvinder. Libre kendetegner den stærke og dristige kvinde, der lever livet fuldt ud. Kombinationen mellem orangeblomsten og den blomstrende lavendel tilfører et feminin twist, mens vaniljen fra Madagasker skaber en varm følelse. Flakonen skriger af modernitet med sine vinkler så skarpe som haute couture.

Chanel
Allure Homme Sport 50 ml
694,95 kr.

5. Maison Margiela Replica Jazz Club EdT 

Jazz Club fra Maison Margiela er en del af deres Replica-serie, der sigter mod at genskabe minder gennem dufte. Jazz Club er en raffineret duft, der med sin varme karakter leder tankerne hen på en aften på en hyggelig jazzklub. Den har topnoter af pink peber, der tilføjer en krydret og let dimension til duften. I mellemnoterne finder vi tobak og rav, der giver en intens og røgfuld karakter. Basenoterne er en blanding af vanilje og tonkabønne, der giver duften sin karakteristiske sødme.

Maison Margiela
Replica Jazz Club Eau de Toilette 100 ml
999,00 kr.

6. Paco Rabanne 1 million 

Den klassiske 1 million parfume fra Paco Rabanne har topnoter af grapefrugt, mynte og blodappelsin. Duften har desuden bundnoter af kanel, krydderier og rose, der sammen med læder, træ-noter og patchouli giver den en elegant og sensuel duft.

Paco Rabanne
1 Million Eau De Toilette 50 ml
579,95 kr.

7. Clinique Happy for Men 

Clinique Happy for Men er en ikonisk duft, designet til at give en opløftende og forfriskende duftoplevelse. Den har friske citrusnoter af lime, mandarin og citron, der giver en livlig duft. I mellemnoterne har den aromatiske noter af cypress, mynte og friske blomster, der giver duften sin friskhed. Basenoterne er en blanding af træagtige og muskede elementer, der tilføjer varme og maskulin dybde til duften.

Clinique
Happy For Men Cologne Spray 50 ml
434,95 kr.

8. Hugo Boss The Scent For Him eau de toilette 

Denne duft fra Hugo Boss har sanselige noter af ingefær, maninka-frugt og lavendel. Denne kombination giver desuden en fornemmelse af blandt andet passionsfrugt, rom og lædertoner, der skaber en attraktiv og maskulin duftoplevelse.. 

Hugo Boss
The Scent Absolute Eau De Parfum 50 ml
489,95 kr.

Ofte stillede spørgsmål om parfumer til mænd

Hvordan finder jeg frem til min duft? 

Det kan være svært at finde sin duft. Start med at dufte dig frem til forskellige duftkategorier og find frem til, hvilken du foretrækker. Det er meget forskelligt, om man er til citrusnoter, blomster, orientalske- eller træagtige noter. Herefter kan du teste duften herhjemme for at finde ud af, hvilken der fungerer bedst på dig. 

Hvilken parfume holder længst?

Generelt holder en Eau de Parfum længere tid end en Eau de Toilette, eftersom den indeholder mere koncentreret duftolie. Eau de Parfum holder i ca. fem timer, når du har den på, hvorimod en Eau de Toilette vil holde ca. tre timer.

Hvilke duftnoter er mest populære til mænd?

Citrusnoter som bergamot, mandarin, appelsin og grapefrugt er nogle af de mest populære duftnoter til mænd. Derudover er trænoter og mere krydrede noter som kanel, cedertræ og sandeltræ også særdeles populære i herreparfumer. 

Hvor meget parfume bruger man?

Det er forskelligt, hvor koncentreret parfume er. Generelt set er en parfume mere koncentreret i duften end en Eau de Toilette. Som hovedregel er det en god ide at holde sig til to sprøjt.

Hvilken parfume kan kvinder bedst lide?

Valentino Uomo Eau de Toilette, Paco Rabanne Invictus Eau de Toilette og Hugo Boss The Scent for Men Eau de Toilette er nogle af de parfumer til mænd, der er mest populære hos kvinder.