Det kan du lave i vinterferien

Det kan du lave i vinterferien

Her får du Ønskeskyens forslag til en masse hyggelige og sjove aktiviteter, som I kan lave i børnenes vinterferie. Vi har samlet en guide, som dækker hele Danmark. Så kig med og bliv inspireret til familiens udflugter.

Fastelavnsboller hos Dansk Arkitektur Center

Hos Dansk Arkitektur Center har de sørget for fastelavnsboller til alle, som kan nydes, mens børnene leger med LEGO eller pynter deres fastelavnsris. Der er også mulighed for at bruge centrets familieværksted, hvor der med forskellige materialer kan laves de fineste kunstværker. Læs mere om aktiviteter i uge 7 og 8 her.

Lav de fineste smykker

Hos Smykbar har de et stort udvalg af perler, sten og meget andet, hvilket giver dig muligheden for at lave dit eget personlige smykke. Smykbar er for alle aldre, og kun fantasien sætter grænsen. Du finder Smykbar på Østerbro, Frederiksberg og i Aarhus.

Læs mere her.

Kalder alle landkrabber

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er bestemt et besøg værd i vinterferien. Her kan de gamle og sagnomspundne vikingskibe opleves på nært hold. Skibene blev brugt af vikingerne for mere end 1000 år siden og er nu udstillet i Roskilde. Det er en oplevelse, som hele familien vil få glæde af.

Læs mere om Vikingeskibsmuseet her.

Fastelavn i kunstens tegn

I naturskønne Nordsjælland finder du det populære kunstmuseum Louisiana, som sørger for, at hele familien kan nyde vinterferien sammen. Museet er fyldt med moderne kunst og forskellige udstillinger. Der er noget interessant for alle aldre, og særligt i børnehuset vil børnene kunne udfolde deres kreativitet.

Læs mere om Louisiana her.

Fastelavn på toppen af København

Den 19. februar byder Copenhill velkommen til fastelavn, hvor alle kan være med til tøndeslagning, ansigtsmaling, at pynte et fastelavnsris og efterfølgende afslutte med en velfortjent fastelavnsbolle. Samtidig vil den smukke udsigt over København også kunne nydes.

Læs mere om Copenhill her.

Gå på opdagelse i skoven

Ikke langt fra Næstved ligger Camp Adventure, som er blevet verdensberømt, efter Skovtårnet tilbage i 2019 blev åbnet. Det flotte tårn står midt ude i skoven og efter at være nået til tops kan den smukke udsigt nydes. På gode dage vil man kunne se helt til København og Malmø.

Læs mere om Camp Adventure og Skovtårnet her.

En hyggelig aften i zoo

I Odense Zoo har de i hele vinterferien fantastiske lysshows om aftenen, hvor den mørke vinterhimmel bliver lyst op af forskellige farver og nuancer. Både børn og voksne kan nyde synet af de smukke lydinstallationer.

Læs mere om det flotte lysshow i Odense Zoo her.

Nyd en tur på slottet

På Egeskov Slot har de i hele uge 7 en udendørs udstilling kaldet LUMINIS. Det er en oplevelse udover det sædvanlige, hvor Egeskovs gæster bliver guidet rundt på slottets område af lyd- og lysinstallationer. Der venter de besøgende en særlig aften.

Læs mere om Egeskov Slot og LUMINIS her.

En tur til troperne

I Randers Regnskov kan både børn og voksne se på dyr, være med til at fodre dem samt bevæge sig mellem forskellige kontinenter og lære en masse om dyrelivet fra hvert kontinent. Randers Regnskov er en oplagt aktivitet i vinterferien, da her kan bruges timer på at opleve og udforske.

Læs mere om Randers Regnskov og deres mange aktiviteter her.