DIY inspiration til dit bryllup

DIY inspiration til dit bryllup

Af: Ellen Funch Steffensen

Snart rammer vi den store bryllupssæson, og hvis du skal giftes i år, er du højst sandsynligt allerede i gang med med at holde styr på ting som planlægningen, diverse bookinger, indkøb og de lidt mere kedelige ting som jeres ægtepagt. Men du behøver ikke at bestille alt ude fra. Faktisk kan du lave mange ting selv. Det er både hyggeligt og sætter et personligt præg på bryllupspynten. Så hvis du er “gør-det-selv” typen, så har vi nedenfor fundet et par fine DIY idéer til dit bryllup.

Byd dine gæster velkommen

DIY Bryllup
Billede 1, 2, 3

Hvor smukke er de her spejle med skrift ikke lige? Lav dit eget elegante “Velkommen til vores bryllup”-skilt eller “Find jeres pladser”-skilt. Det er utroligt simpelt. Det eneste du skal bruge er et spejl, en vandbaseret tusch med høj dækkeevne og evt et staffeli til opsætning – og så gælder det egentlig bare om at finde én, du kender, med en flot håndskrift, hvis ikke du selv er helt skarp på det område.

Du skal bruge:

DIY Bryllup

Posca Tusch, White
60 kr.

Rowico Spejl
935 kr.

DIY Bryllup

Staffeli
89 kr.

Melanie spejl
579 kr.

Pynt dine stole

DIY Bryllup
Billede 1, 2, 3

Skab et romantisk look ved at pynte stolene til din bryllupsceremoni eller fest med eventyrligt tyl eller fløjlsstof. Det kræver næsten ingenting, men giver det fineste udtryk og kan lynhurtigt give nogle kedelige stole en makeover. Du kan style det på mange måder med fx bånd, blomster eller kviste. Det behøver heller ikke nødvendigvis været i hvidt – måske har du en anden temafarve til dit bryllup som fx en sart blå eller støvet rosa.

Du skal bruge:

DIY Bryllup

Tyl
9 kr. pr. 50 cm.

Olivengrene
89 kr.

Fløjl
59 kr. pr. 50 cm.

DIY Bryllup

Satinbånd
125 kr.

Fine bordkort

DIY Bryllup
Billede 1, 2, 3

Der findes mange måder hvorpå, du kan lave dine egne personlige bordkort til dine gæster. Den første idé vi har fundet, er måske primært til dig, som holder dit bryllup i et natur-præget tema. Her binder du et navneskilt til en rund træskrive og dekorerer med en lille blomst.

Næste idé er bordkort lavet af små akryl- eller plexiglas plader. De er neutrale på en meget elegant måde, og du kan selv vælge hvilke farver, du vil bruge. Derfor kan de nemt passe ind i lige det tema eller udtryk, som du har valgt til dit bryllup. Det smarte ved det gennemsigtige akryl- eller plexiglas er, at du kan skrive navnet på den ene side og male på den anden side, så du kan skabe en fin baggrundsfarve uden at det flyder sammen. Til det skal du bruge en vandbaseret tusch med høj dækkeevne og en vandbaseret akryl maling.

Sidste idé er et bordkort “plantet” i en lille mini buket. Her skal du blot have fat i nogle bittesmå glasvaser, metaltråd, et par blomsterstilke og selvfølgelig selve kortet til at skrive navnet på. Det eneste der kræver lidt teknik er at få bøjet metaltråden, så den kan holde navneskiltet.

Fælles for de tre ovenstående idéer er, at det er virkelig simpelt at lave, men helt sikkert vil imponere dine gæster.

Du skal bruge:

DIY Bryllup

Træskiver
85 kr.

Snor
69 kr.

Kort
15 kr.

Små akrylplader
160 kr.

DIY Bryllup

Maling
70 kr.

Posca Tusch, Ivory
35 kr.

DIY Bryllup

Mini glasflasker
39 kr.

Metaltråd
40 kr.