Få Inspiration til et overdådigt julebord

Få Inspiration til et overdådigt julebord

Af: Uffe Buchard
Annonce for Bahne

Jeg er som udgangspunkt ikke specielt pjattet med farven rød, når det kommer til interiør og indretning, og så kan det jo blive vanskeligt at følge traditionerne, når det årlige julebord skal dækkes. Spørger man min sønderjyske familie, så er og bliver rød, julens farve. Punktum! Måske netop derfor har jeg over årene udviklet en form for positiv og legende jule-anarkisme i privatboligen i København, der gør, at jeg tilsyneladende går langt for at bryde traditionerne – eller i hvert fald gradbøje dem lidt. Ikke at der skal gå rock n’ roll i julen, men et mindre shake-up kan den vist godt klare. 

Jeg kan godt lide julen som samlingspunkt og ultimativ hygge-institution, og jeg forguder at dække et smukt bord – det er noget nær min yndlingsbeskæftigelse – modsat madlavningen, som jeg i mangel af evner, på det gastronomiske område, må lade andre mere kyndige familiemedlemmer om. Mine points som vært ved julens fester skal jeg derfor score med en utraditionel og kreativ borddækning, som man kan gå lidt på opdagelse i. 

De seneste år har jeg dækket bord i brændte, varme og hyggelige farver med et rustikt og lidt maskulint udgangspunkt. Dog altid med naturens egne blomster eller grene som midtpunkt og altid med masser af levende lys og et skævt og modigt miks af porcelæn og glas. Jeg elsker, når mine gæster har siddet ved bordet i nogen tid, før de bemærker små detaljer eller utraditionelle valg og sammensætninger, som jeg har gået og hygget mig med at iscenesætte. 

Indrømmet, mit julebord er måske lidt mere et vinterbord, fyldt med årstidens hygge og stemning, for her er et bevidst fravalg af julehjerter, nisser, glimmer og gran. Til gengæld er der så meget andet synet kan nyde i min altid maksimalistiske måde at gribe julebordet an på.

Se alle produkterne fra Uffe Buchards julebord her

Bahne Damaskdug 140X320 cm.
449.95 kr.

Ro Collection lysestage
250 kr.

Broste Copenhagen cocktailglas
99,95 kr.

Bitz Gastro amber tallerken
89,95 kr.

Menu Duca lysestage bronze
499.95 kr.

Kähler Hammershøi vase
449.95 kr.

Bahne bestiksæt 16 dele
349,95 kr.

Raw vandkaraffel 1,2 liter
249,95 kr.

Raw rundt brunt fad 34 cm.
299,95 kr.

Hay Twist lys caramel brown
29 kr.

CrushGrind salt -eller peberkværn
299 kr.

Broste Copenhagen vinglas
99,95 kr.

Bahne natur dækkeserviet
49.95 kr.

Cozy Living serviet cole
55 kr.

Hay Spiral lys grass green
29 kr.

Ro Collection lysestage
250 kr.

Ro Collection
Lanterne
499,95 kr.

Lyngby Porcelæn
Middagstallerken
269,95 kr.

Ro Collection
Fyrfadsstage
249,95 kr.

FDB Møbler
Skål
499,95 kr.

.

Se Uffe Buchards nytårsbord her

Om Bahne

Bahne startede som en familiebutik i Slagelse, og har i dag udviklet sig til at være en butikskæde med 22 butikker og en webshop. Selvom de nu har knap 500 medarbejdere, handler det fortsat om at være sin egen. Hver eneste Bahne butik betragter sig som værende sin egen familie. De har et godt kendskab til kunderne og produkterne – og alle kombinationer af de to ting. Hvad enten du besøger Bahne for at blive inspireret eller for at finde den rette tekande, så er oplevelsen den samme. Butikskæden vil skabe en stemning der kan få alle til at føle sig godt tilpas. 

Bahne afspejler personlig smag. De forhandler udelukkende varer som de selv vil have. I Bahne har de fokus på god kvalitet, og vil langt hellere forhandle fire gode knive i stedet for et udvalg på 20. Butikskæden forhandler en lang række anerkendte brands, så som Royal Copenhagen, Pilivuyt, Rosendahl, KitchenAid og mange flere. På deres hjemmeside under kolonnen ”brands” kan du nemt og hurtigt få et overblik over alle de brands som butikskæden forhandler. På deres webshop har du tilmed rig mulighed for at shoppe tilbud og få rabatter på mange lækre varer. Hold dig opdateret på nyheder, events og tilbud ved at tilmelde dig Bahnes nyhedsbrev.