Forkæl din mor med et smykke på Mors dag

Forkæl din mor med et smykke på Mors dag

Mors dag handler om at vise kærlighed og taknemmelighed til de moderlige figurer i dit liv. Det kan enten være din egen mor, moren til dine børn eller en veninde, som du synes fortjener lidt forkælelse. På Mors dag vil vi gerne takke disse kvinder for altid at være der for os, stå klar med de bedste råd og kram og for at være lige præcis, dem de er. Det er et smykke helt perfekt til at symbolisere. Pilgrim har et stort udvalg af smykker, hvor du har mulighed for at finde et smukt og personligt smykke, som du kan forære til en kvinde i dit liv på Mors dag. Det kunne fx være en halskæde med et betydningfuldt vedhæng, et armbånd eller er en ring, som vil minde din mor om dig, hvergang hun ser på sine hænder, eller et par fine øreringe.

Smykker til Mors dag

Bente Ring
249 kr. 
Enchantment Øreringe
249 kr. 

Sophia Øreringe
199 kr.
 Horizon Halskæde
249 kr. 

Nomad Armbånd
199 kr. 
Laisha Øreringe
249 kr. 

Panna Halskæde
199 kr. 
 Mago Ring
199 kr. 
Malin Armbånd
199 kr. 
 Vedhæng med hjerter
99 kr. 

 Traditionen omkring Mors Dag stammer fra USA. Hende, som man mener tog de første initiativer til det, vi i dag kender som Mors dag, var en kvinde ved navn Julia Ward Howe. Hun har forfatter og kvindevalgretsforkæmper, og hendes idé omkring Mors dag handlede ikke om gaver. Den handlede om fred. Mors dag for Fred, som hun proklamerede i 1870. Parallelt kæmpede en ung kvinde, ved navn Anna Marie Reeves Jarvis, en brag kamp for forene mødre om at skabe bedre sanitære forhold til fordel for børn og soldaterne under den amerikanske borgerkrig.

Dog lykkes det først at få Mors dag anderkendt som en mærkedag efter begge kvinders død. Det var Anna Marie Reeves Jarvis’ datter, frk. Anna Jarvis, der efter sin mors død, arbejdede intenst på at  få Mors Dag anerkendt, – en dag til ære for det arbejde som hendes egen – og alle andre mødre. Det lykkes hende, og i 1909 havde den nye tradition spredt sig til mere end 45 stater i USA. Senere, i 1914, udråbte den daværende præsident, Woodrow Wilson, Mors Dag til en national mærkedag.

Den første Mors Dag blev markeret i Danmark søndag den 12. maj 1929. I Danmark fejrer vi i dag altid Mors dag den 2. søndag i maj måned. Dog fejres dagen på forskellige tidspunkter andre steder i verden. I Norge ligger Mors Dag fx allerede i februar.