Herremode: 3 tendenser fra Copenhagen Fashion Week

Herremode: 3 tendenser fra Copenhagen Fashion Week

Af: Mads Emil Møller

Copenhagen Fashion Week løb i denne uge af stablen, dog kun digitalt grundet Corona restriktionerne. Udvalgte danske og nordiske brands præsenterede deres AW21 kollektioner på meget forskellige måder, men alle som digitale film. Det gav rum for en ny alsidighed og fremviste både kreativitet og evne til, at følge med tiden fra de nordiske modehuse. Hvor nogle brands valgte en meget kunstnerisk tilgang, holdt andre fast i den klassiske runway præsentation, og gennem de forskellige formater fik vi et indblik i, hvad der er i vente når efteråret og vinteren 2021 står for døren.

En almindelig misforståelse er, efter min mening, at religiøs overholdelse af trends og tendenser resulterer i god påklædning. Det vigtigste for at overholde og bevare sin selvrespekt ligger derimod i evnen til, at skelne mellem de flygtige tendenser, og fremtidens stilsikre klassikere med succes.

For at give dig et skub i den rigtige retning, sætter vi fokus på tre holdbare tendenser fra Copenhagen Fashion Week, som kommer til at fylde i modebilledet både i år og på længere sigt.

Efterårets tendenser fra Copenhagen Fashion Week

Oversize overtøj

Oversize tøj har efterhånden været populært igennem lang tid i streetwear moden, men både i det forgangne og kommende år, har de voluminøse pasformer for alvor fundet deres faste plads hos de fleste brands. 

Alt fra skræddersyede jakkesæt og bukser er blevet løsere og bredere, og når vi igen går mod vintermånederne, vil oversized frakker, boxy dunjakker og store parkas fortsat være populære. Især de overdimensionerede frakker er værd at være særlig opmærksom på. 

Der er meget at sige om denne tendens, som har klare referencer til 90’erne og Hip Hop kulturen, hvor tøjet oprindeligt var stort fordi de fattige børn i Amerikas ghettoer arvede deres storesøskendes aflagte tøj, og derved endte med at gøre det smart.  

En af de bedste ting ved vinter herretøj er muligheden for, at lave lag på lag styling, og det overdimensioneret overtøj giver masser af plads til, at være kreativ med dit tøj indenunder, som skaber masser af dybde med forskellige strukturer og toner. Alene dette gør oversized tøj til en vinder i vores bog.

Adidas
RDY Dunjakke
Før 3.399 kr.
Nu 2.379,3 kr.

Asos
Oversize trench coat
Før 700 kr.
Nu 250 kr.

H&M
Jakke i teddystof
599 kr.

Y-3
Classic puffy dunjakke
3.999 kr.

Collusion
Oversize vendbar jakke
Før 650 kr.
Nu 450 kr.

Arket
Down parka coat
2.250 kr.

Asos
Trench Coat
Før 550 kr.
Nu 200 kr.

H&M
Vandafvisende skaljakke
499 kr.

Asos
Bæredygtig dunjakke
599 kr.

I Dig Denim
Oversize pile jakke
499 kr.

Asos
Oversize bomber jakke
450 kr.

Asos
Oversize jersey duster jakke
Før 350 kr.
Nu 150 kr.

Statement strik

2020 vil blive husket som året, hvor vi alle levede i vores forvaskede sweatshirts og joggingtøj derhjemme. Det skal der til efteråret og vinteren 2021 laves om på med hjælp fra statement striktrøjer. Vores humør skal løftes igen, og lyset og glæden skal tilbage i vores garderober. Striktrøjer med diverse mønstre, figurer, materialer, logoer, grafik og print i alle regnbuens farver har været at finde til alle modeugerne inklusiv den netop overståede Copenhagen Fashion Week.

Der er masser af dage til striktrøjer i neutrale farver, og så er der dage, hvor du vil have en sweater på med mere personlighed. Statement striktrøjerne kommer i alle uld-materialer fra Merino, til Cashmere og Alpaca, og hjælper dig med at bekæmpe kedsomheden i din vintergarderobe og fører tankerne tilbage til 80’erne og 90’erne.

Asos
Strik med ansigtmotiv
300 kr.

Mennace
Camouflage striktrøje
Før 379 kr.
Nu 190 kr.

Asos
Strik med blomstermotiv
300 kr.

Holzweiler
Haha family striktrøje
Før 2.045 kr.
Nu 1.023 kr.

Carlo Colucci
Strikpullover
2.245 kr.

Asos
Strik med ansigter
300 kr.

Weekday
Jocum Alien strik
379 kr.

Asos
Strik med camouflagemønster
300 kr.

Asos
Strik med argyl design
300 kr.

YMC
Bryer striktrøje
Før 2.345 kr.
Nu 1.173 kr.

Asos
Strik med flammedesign
300 kr.

Asos
Strik med camouflagemønster
300 kr.

Læder

En hård verden kræver hårdt overtøj, hvilket måske er grunden til, at læderjakker og bukser ikke går af mode i nærmeste fremtid. Både på de internationale og danske runways var der masser af læder at spotte, alt fra de overdimensionerede bomber-jakker til 1970’er-inspirerede bukser og jakker. 

Der er ingen tvivl om at et par læderbukser ikke er for alle, eller for den sags skyld klæder alle, men hvis man finder det rette par, så er der stor chance for at det bliver ens nye yndlingsbukser, fordi de er så behagelige, varme og slidstærke.

Det gode ved en læderjakke derimod er, at de findes i alle afskygninger, pasforme og styles, hvilket gør det nemt at finde den helt rette til ens personlige smag. Så find din gamle læderjakke frem eller kast dig ud i et par læderbukser, og bare rolig i dag findes der masser af faux læder muligheder, såsom vegansk læder, hvis man altså ikke er til den animalske version.

H&M
Faux puffer læderjakke
Før 599 kr.
Nu 299 kr.

Asos
Faux læderbukser
450 kr.

Karl Kani
Faux læderjakke
929 kr.

Asos
Bomber læderjakke
1.200 kr.

Tiger of Sweden
Skindbukser
Før 2.995 kr.
Nu 2.696 kr.

William Baxter
Faux bomber læderjakke
799 kr.

Asos
Læderjakke med bælte
1.500 kr.

Antony Morato
Læderblazer
1.295 kr.

Asos
Læder pufferjakke
1.600 kr.

Serge Pariente
Harry læderjakke
3.095 kr.

Asos
Faux læderjakke
500 kr.

H&M
Bukser i faux læder
Før 349 kr.
Nu 179 kr.