6 julefilm og serier du skal nyde i juleferien
Love Actually julefilm

6 julefilm og serier du skal nyde i juleferien

Af: Ann Lind Andersen

December er perfekt til at streame julefilm og serier, men hvilke kan få os i rigtig julestemning? Her er fem bud, der kan få juleklokkerne til at ringe ind til det søde, hyggelige og romantiske.

Hjem til jul, 1 og 2. Sæson

Hjem til jul juleserie

Der er masser af julestemning med sne, slæder og…bizarre dates i Netflix’ første norske originalserie, ‘Hjem til jul. Første sæson havde premiere sidste jul og blev et lille overraskende december-hit. Nu er anden sæson kommet, hvor vi kan følge med i single-sygeplejersken Johannes kærlighedsliv og det går ikke stille for sig. Der er Bridget Jones-vibe over serien, men den har samtidig sin helt egen unikke norske charme. Og så i øvrigt Ghita Nørby i en vrissen vidunderlig lille birolle.  

Se Hjem til jul

Dash & Lily, 1. Sæson

Dash & Lily, 1. Sæson serie

Nogle vil måske kende ‘young adult’-bogserien, der nu er blevet filmatiseret, men uanset, kan man godt glæde sig til denne serie. Den er lige niveauet over alle de mange (dårlige) romantiske komedier Netflix ellers spyer ud her i december. Og man kommer i ægte julestemning, for 17-årige Lily elsker julen. Hun drømmer også om at finde kærligheden og for at overlade det til tilfældighedernes råden efterlader hun en rød notesbog i en boghandel. Den bliver fundet af Dash og i deres korrespondance begynder der at opstå følelser og forventninger. Spørgsmålet om de kan holde til et møde IRL?  

Se Dash & Lily

Love Actually

Love Actually julefilm

Siden premieren i 2003 er ‘Love Actually’s’ status som julefilmen over dem alle bare vokset og vokset. Og med god grund. For den rummer det hele, det søde, det sjove og det sørgelige. Og det er da også min egen go-to julefilm, som jeg på et eller andet tidspunkt i juledagene lige skal gense. Og interessant nok, kan det godt skifte fra år til år, hvilken af de mange story-lines eller karaktererne, der rammer mig mest. Så ingen jul uden ‘Love Actually’. 

Se Love Actually

Elf

Elf julefilm

En anden klassiker, men i komedie-genren, er ‘Elf’. Da filmen skulle laves, troede ingen på at Will Ferrell var den rette til at spille menneskebarnet Buddy, der er vokset op blandt nisser på Nordpolen og som sætter sig for at finde sin biologiske far. Og i det hele taget var der ikke den store tiltro til at filmen var noget særligt. Men publikum elskede den og nu tæller den med blandt klassikerne af moderne julefilm. Om Will Ferrell er sjov, er selvfølgelig en smagssag, men der er vitterligt scener i den film, der – stadig – kan få mig til at grine højt. 

Se Elf

The Holiday

The Holiday julefilm

Af en eller anden grund, er julefilm blevet synonym med romantiske kærlighedshistorier og en af dem, der også er vokset med alderen, er rm-com-dronningen Nancy Meyer’s historie om to kvinder, der bytter bolig hen over julen. Iris tager en tur til det solrige Los Angeles og Amanda til et lille bitte hus ude på landet i England. Hvor hun møder (den pæne) Graham, i Jude Laws skikkelse. 

Se The Holiday

Home Alone

Home Alone julefilm

Nogle film ældes med mere ynde end andre og på trods af at historien om drengen Kevin McAllister, der bliver glemt af sin familie og må tilbringe julen alene, i år har 30 års jubilæum, holder filmen stadig. Hvilket nok kan tilskrives filmens manuskriptforfatter John Hughes, hvis egne ungdomsfilm også har langtidsholdbarhed. Der er stadig noget frydefuldt over at se, hvordan Kevin’s hittepåsomhed får bugt med to lumske indbrudstyve og også over at se filmens følelsesmæssige pay-off: At han ikke er helt glemt af sin familie. For så kan der endeligt blive rigtig jul trods alt. 

Se Home Alone