Kulgrill eller Gasgrill?

Kulgrill eller Gasgrill?

Af: Ønskeskyen

Kulgrill eller gasgrill? Er du i tvivl om, hvilken du skal vælge til de hyggelige sommeraftener? Om du skal vælge kul- eller gasgrill, kommer helt an på dine personlige præferencer. Skal det være hurtigt og bekvemt? Billigt? Eller har smagen en betydningen stor betydning? Vi hjælper dig på vej med valg af grill.

Weber Gasgrill
5.999,00 kr. 
Weber Kulgrill
1.499,00 kr. 

Prisen

Lad os starte ved begyndelsen – hvad koster de? Det er svært at stille det helt firkantet op. Det kommer an på hvilken kul- eller gasgrill, du gerne vil have. Kulgrillen er som udgangspunkt billigst i anskaffelse. En fin kulgrill kan du sagtens få for omkring 1.500 – 3.000 kr. Mens en udmærket gasgrill kan købes for omkring 2.000 – 6.000 kr. Men i længden vil den lidt dyre gasgrill højst sandsynligt tjene sig ind. Hvis du skal have kul i ordentlig kvalitet, vil gassen nemlig i længden være billigere. Hvis du dog er meget entusiastisk omkring en gasgrill, og vælger en dyr model, som nemt kan koste på den anden side af 6.000 kr., så vil den selvfølgelig være længere tid om at tjene sig ind i forhold til kulgrillen.

Optænding og varmeregulering

Det er ingen hemmelighed, at gasgrillen er utroligt meget nemmere at tænde op i end kulgrillen. En gasgril er klar til brug indenfor blot 5-10 minutter – og det kræver blot et tryk på en knap. Når du griller med kul, skal kullet først tændes og varmes op til den rette temperatur. Det tager typisk 20-30 minutter. 

Gasgrillen er samtidig uden tvivl den nemmeste grill af regulere temperaturen på. Temperaturen er konstant og kan skues op og ned ligesom på et komfur. Du kan til dels også regulere temperaturen på en kulgrill alt efter, hvor meget kul du bruger. Nogle mener også, at man kan regulere det efter, hvor meget eller lidt luft man tilføre. Men uanset kræver det en del mere ”træning” at regulere temperaturen på en kulgrill. 

Kamado Kulgrill
7.499,00 kr.
Campingaz Gasgrill
5.495,00 kr. 

Smagen og rengøring

Hvis man spørger den generelle befolkning, om hvad der smager bedst og mest ”autentisk” af grill, vil langt de fleste nok svare, mad lavet på kulgrill. Mange vil mene, at kullet giver maden en mere røget smag end gasgrillen gør. Hvis du er en ægte kulgrills- entusiast, vil du måske endda synes, at smagen varierer, alt efter hvilken type kul, du bruger. Men i dag er der samtidig mange, som ikke kan smage forskel på mad lavet på kul eller gas – for i virkeligheden er begge dele rimelig smagsneutrale. Ved grillning karamelliseres kødets sukkerstoffer, hvilket resulterer i en gylden og sprød stegeskorpe, som giver den typiske ”grill”-smag. Begge dele kan opnå røgsmag, hvis det er det, man ønsker. 

I forhold til rengøring vinder kulgrillen muligvis. Det er ret nemt blot af skrabe asken ud af grillen, børste risten, og så er den klar til brug igen. Med en gasgrill skal du hele tiden være opmærksom på at tømme fedtbakken, da der ellers kan gå ild i grillen. Hvis der drypper for meget fedt ned i bunden af grillen, kan det starte en lille brand. 

Morsø Kulgrill
4.999,95 kr.
Weber Gasgrill
10.999,00 kr. 

Skal du vælge kulgrill eller gasgrill?

Kulgrill er til dig, som: 

Har god tålmodighed omkring madlavning, ikke gider den store rengøring og elsker den autentiske smag af grill.

Gasgrill er til dig, som: 

Er en grillmester, der gerne vil have hurtigt gang i grillen, ikke har noget imod rengøringen og synes at mad fra gasgrillen smager mindst lige så godt som fra kulgrillen.

Grilltilbehør

Grillredskaber
899,95 kr. 
Grillhandske
122,00 kr. 
Forklæde
480,00 kr.
Pizzasæt
349,00 kr. 
Stegetermometer
899,00 kr.
Grillbørste
159,95 kr. 
Marinadesæt
129,00 kr.
Varmehylde
319,95 kr.