Lammeskind: Hyggelam og Vintertid

Lammeskind: Hyggelam og Vintertid

Af: Uffe Buchard

Naturlige lammeskind er nok noget nær det første stykke beklædning vi tog til os på disse breddegrader. Siden har dun og uldtekstiler afløst lammeskindene som effektive skjold mod kulden og lam – fra langhåret tibetansk til fornuftig kort rulam – har været inde og ude med yoyo effekt alt efter herskende trends i årevis.

Flaglinestolen
71.875 kr.

Lammeskind
1.195 kr.

Lam ses efterhånden mindre på kroppen, men er til gengæld for alvor rykket ind i den moderne bolig, hvor lammeskind ikke kun giver en hyggelig nordisk effekt, men også i den grad er medvirkende til, at adskillige ikoniske designmøbler har fået lidt af en funky visuel overhaling. I 1950 blev Hans Wegners Flagline stol præsenteret som kongen af afslapning med sit store lammeskind nonchalant smidt hen over flaglinesnorene. Et ganske uforligneligt look og stadig en af de mest moderne stole på markedet. Tricket med at smide et lammeskind lige der, hvor det giver mening i boligen, er jo nem og ser effektfuldt ud nærmest hvor som helst. 

Bløde møbler

Great Greenland sælger gode langhårede øko-garvede versioner. På det seneste har man set alt fra Hans Olsens Fried Egg stol til Finn Juhls Poeten sofa i lammebetrukne versioner, der gør det ellers så definerede omrids af møblerne en hel del blødere at se på i en sådan grad, at de legendariske møbler nærmest ændrer karakter fra fin vintage til flippet outsider, der stædigt forlanger, at man tager stilling til dem. 

Fried Egg stol
31.999 kr.

Poeten sofa
80.405 kr.

Lille Petra
32.995 kr.

Sequoia Pouf
8.995 kr.

Den nuttede klassiker Lille Petra, tegnet i 1938 af Viggo Boesen som en kærlighedserklæring til dennes svigermor, har aldrig set bedre ud efter designfirmaet &traditon eksperimenterede med at betrække den i lam. Netop denne stol har fået helt ny eksistensberettigelse gennem sin nye påklædning. 
Space Copenhagen har netop lavet sæsonens fedeste skammel, Sequoia Pouf, der i lammebetrukket version slet ikke er til at stå for. Den er hele familiens lille hygge-lam og ligner med lidt god vilje noget fra en Lambi reklamefilm. What’s not to love? 

Selv et par små puder i lammeskind kan gøre den mest konservative sofa lidt 70’er flippet. De fineste af slagsen fås i øko-version i flere naturlige farvetoner fra Aiayu. Lammeskindspuder er jo ultimativ komfort, men så forestil dig en varmedunk betrukket i blødt newzealandsk lam! Man skal ikke underkende den sensationelle effekt i at invitere en pelset varmedunk med i seng i de kolde måneder.
Sådan en er det hyggeligste selskab! 

Ro Collection Varmedunk
399 kr.

Aiayu pude
2.495 kr.