Romantiske serier: Kærlighed og bankende hjerter

Romantiske serier: Kærlighed og bankende hjerter

Af: Ann Lind Andersen

Februar-måned er lig med Valentine. Så her er fem bud på romantiske serier, du kan svælge i som var de varm kakao med flødeskum til de indre organer. 

Se romantiske serier

Kissing Booth

Hvad nu, hvis man forelsker sig i sin bedste vens storebror? Også selv om det er imod alle de venne-regler, man har. Det er nøjagtig, hvad der sker for den lidt quirky highschoolpige Elle (Joey King), der altid har haft et blødt punkt for sin ven Lee’s cool storebror Noah (Jacob Elordi). Forståeligt nok, for Noah er så hot, at han trækker folk til den kysse-bod, Elle og Lee har lavet som et fundraiser-initiativ.

Med til filmens romantik hører også, at de to skuespillere, King og Elordi, blev forelskede IRL og udgjorde et ret sødt par. Men det var kun lige indtil Jacob Elordi blev forelsket i sin næste medspiller, Zendaya i ‘Euphoria’, der nu også er skiftet ud med Cindy Crawfords datter, modellen Kaya Gerber. Til trods for det virkelige liv, er den første film nu blevet til tre, når ‘Kissing Booth 3’ får premiere på et tidspunkt i 2021. Og selvom filmene absolut ikke revolutionerer genren, er de hyggelige og sjove nok til at blive set. Og genset, for filmene er nogle af de mest gen-besøgte på Netflix.

Kissing Booth får 4 ud af 6 skyer.

Se Kissing Booth på Netflix

Crash Landing On You

Sydkoreanske serier er ikke det, der bliver set mest af i Danmark, men und dig selv at se denne, hvis du er til ‘over the top’-romantik. Historien handler om den rige og smukke chaebol-arving (Son Ye-jin), der kommer til at paraglide ind over DMZ og ind i Nordkorea. Hun bliver opdaget af en (flot) officer (Hyun Bin). Han går med til at holde hende skjult indtil hun kan finde en flugtvej tilbage. De to forelsker sig selvfølgeligt, hvilket på alle måder er en umulig kærlighed.

Det kan lyde tungt, men serien er ofte mere en komedie. Ganske vist med sydkoreansk komik, som man måske lige skal vænne sig til. Levevilkårene i Nordkorea er skabt ud fra konsultation med tidligere afhoppere og skulle være ret autentisk. Så på alle måder et sjovt, interessant og ikke mindst romantisk bud på en lidt anderledes kærlighedsserie. Serien kommer i 16 lange episoder, men til gengæld kun en enkelt sæson, hvilket er kotyme i Sydkorea.

Crash Landing On You får 5 ud af 6 skyer.

Se Crash Landing On You på Netflix

Normal People

Hvis du ikke har læst Sally Rooney’s bog, kan den stærkt anbefales. Du kan også ‘nøjes’ med at se serien, der var et af sidste års største hits, både publikumsmæssigt og kritikermæssigt. Og et decideret gennembrud for de to skuespillere, Daisy Edgar-Jones og Paul Mescal i hovedrollerne. Der blev sågar dedikeret en hel IG-profil og hashtag alene til den halskæde Paul Mescal har på i serien.

Historien følger den lidt sky Marianne og hendes klassekammerat Connell, der er en af skolens sportsstjerner i den lille irske by County Sligo. Connells mor gør rent hos Mariannes rige familie og det bringer dem i kontakt udenfor skolen. Også så meget at de ender med at have en affære. Dog en affære, som Connell nægter udadtil, hvilket sårer Marianne dybt. Hvordan deres kærlighedshistorie udvikler sig over de næste år og år-ti er en både smertelig og genkendelig frem og tilbage-leg. Hvordan det ender, skal ikke røbes her. Det må du serien for at finde ud af. 

Normal People får 5 ud af 6 skyer.

Se Normal People på HBO

Virgin River

Sæson 2 er lige kommet af ‘Virgin River’. Sjældent har en serie givet mig mere lyst til at rejse til Nordcalifornien, ud på landet, til en lillebitte by, for at se om der findes en mand som bar- og restaurantejeren Jack. Pænere skovmandsskjorte-hunk skal man lede længe efter (og ja, vi er nok mere ovre i mor-segmentet end hos døtrene). Han bliver spillet af Martin Henderson, som er en af den slags skuespillere, der havde en lovende karriere i begyndelsen og så er gledet ud igen. Dog ikke helt ud i glemslen, for med denne serie har han fået en revival.

Vi følger sygeplejersken Mel, der for nylig er blevet enke og derfor trænger til en frisk start et nyt sted. Hun får job hos den lokale læge-praksis og skal lære at finde sig tilrette i byen Virgin River (der er fiktiv). Og har naturligvis ikke regnet med at finde en mand, hun er så tiltrukket af, som Jack. Han er tidligere soldat med PTSD, så der er nok af komplikationer. Ellers følger serien også de andre karakterer i den lille by. Det er ganske harmløs og hyggelig underholdning, når man bare ikke kan overskue andet. 

Virgin River får 4 ud af 6 skyer.

Se Virgin River på Netflix

Emily in Paris

Darren Star er manden bag serier som ‘Beverly Hills 90210’, ‘Melrose Place’ og ikke mindst ‘Sex and the City’. Derfor er det altid spændende at følge med, når han kommer op med en ny serie. Det har han gjort med ‘Emily in Paris’, der er blevet et stort hit på Netflix. Så meget, at sæson 2 er bekræftet.

En slags yngre udgave af Carrie i ‘Sex and the City’ er Emily også blevet kaldt, måske pga. hendes interesse for mode og hendes meget fashionista-outfits. Men lokationen er, som titlen indikerer, flyttet fra New York til Paris, hvor den unge ambitiøse Emily har fået job i et marketingsfirma. Franskmænd er ikke så nemme at komme ind på livet af, må Emily sande, men hun kæmper. Og så er der jo franskmænd som i franske mænd og de er til gengæld nemme at komme ind på livet af. Emily får et godt øje til sin underbo, kokken Gabriel (Lucas Bravo), men opdager (for sent), at han har en kæreste. Det er ikke en serie fra den tungeste skuffe, men Lily Collins som Emily er så charmerende, at de 10 episoder hurtigt bliver slugt.  

Emily in Paris får 4 ud af 6 skyer.

Se Emily in Paris på Netflix

Romantiske serier