Skøre og anderledes bryllupsfilm

Skøre og anderledes bryllupsfilm

Af: Ann Lind Andersen

Med foråret begynder bryllupsklokkerne også at ringe. Hvilken bedre anledning til at se på de bedste bryllupsfilm? Her er fem anbefalinger på skøre og anderledes bryllupper på film, der måske ikke lige begynder eller ender helt som forventet.

Wedding Crashers

To single-mænd, der crasher bryllupsfester for at score damer lyder måske ikke videre romantisk. Det bliver det dog alligevel, da John og Jeremy (Owen Wilson og Vince Vaughn) begge møder kærligheden, dog på meget forskellig vis. Men for John er det ikke lige så let, for hans udkårne er allerede forlovet og den forlovede er lidt af en røv (spillet af en meget ung Bradley Cooper). Men der er masser af bryllupsfester i filmen og måske er to singlemænd, der elsker bryllupsfester ikke det værste. I hvert fald ikke i denne komedie.

Crazy Rich Asians

Rachel Chu bor sammen med sin kæreste Nick Young i New York. Men nye sider af ham dukker op, da de er inviteret til Nicks bedste vens bryllup… i Singapore. For det viser sig, at Nick tilhører en af de rigeste familier derude. Pludselig bliver Rachel kaldt for golddigger af den snobbede overklasse og ikke mindst svigermoren (Michelle Yeoh). Så under forberedelserne og pre-festerne til det overdådige bryllup, bliver Rachel og Nicks forhold for alvor testet. Den underholdende film, der rummer både komik og romantik, sprængte glaslofter i Hollywood, for den beviste, at en film med et fuldt asiatisk cast godt kunne blive en blockbuster. Noget, som ingen havde troet på tidligere. Og den blev gennembruddet for flere af skuespillerne, fra Constance Wu og Gemma Chan til Henry Fielding og Awkwfina.  

Melancholia

Denne her havde du måske ikke lige set komme, for den første del af Lars von Trier’s ‘Melancholia’ har det med at blive overset. Det er en skam, for den rummer knivskarp familie-satire under den hektiske bryllupsfest for Justine og Michael (Kirsten Dunst og Alexander Skarsgård). I begyndelsen ser vi dem i en bil på vej til deres egen bryllupsfest, to timer forsinket. Stemningen er ikke god og den bliver ikke bedre under festen, hvor Justine bliver mere og mere i tvivl om Michael er den rette. Samtidig nærmer en meteor sig, kaldet Melancholia. Men hvad der sker med den, skal man se anden halvdel af filmen for. Så måske er denne ikke den bedste feel-good bryllupsfilm. Men von Trier har en præcis pen og hans observationer over menneskelig adfærd er både tå-krummende og meget morsomt på den bidende måde.

4 Bryllupper og en Begravelse

Der skal også en klassiker med på listen her og ingen bedre end Hugh Grants gennembrudsfilm. Den første af flere han lavede i samarbejde med manuskriptforfatter og senere instruktør, Richard Curtis (Notting Hill, Love Actually, Bridget Jones-filmene). Sammen rammer de en perfekt blanding af romantik, komik og smerte, der rimer på hjerte. Filmen fortæller historien om Charles, der er bange for at binde sig. Men som over fire bryllupper og en begravelse, møder Carrie (Andie McDowell). På trods af at de ender sammen ved de to første bryllupper og han tydeligvis har følelser for hende, har Charles svært ved at indrømme dem og committe sig. Indtil det – næsten – er for sent. Filmen holder stadig, selv om den er fra 1994. 

Mamma Mia

En kæmpebryllupsfest på en idyllisk græsk ø? Det er hvad man får i musicalfilmen ‘Mamma Mia’, der er lavet over Abbas sange. (Hvilket betyder, ja, at man skråler med på alle sangene. Kønt? Næppe. Men sjovt? Ja). Den unge Sophie (Amanda Seyfried), der er vokset op med sin enlige mor Donna (Meryl Streep) og aldrig vidst hvem hendes far var, har inviteret de tre mænd, der potentielt kunne være ham. Entré: Pierce Brosnan, Colin Firth og Stellan Skarsgård. Noget Donna ikke er helt tilfreds med for måske bliver gamle følelser vakt til live. Det er en ren Abba-fest af kitcsh, sjov og ballade. Og man får, ikke mindst, lyst til fejre sit bryllup mellem hvid og blåmalede huse med udsigt til et azurfarvet hav.