Sofahygge og streaming: 5 anbefalelses- værdige serier
Streaming

Sofahygge og streaming: 5 anbefalelsesværdige serier

Af: Ann Lind Andersen

Januar er perfekt til at gå på opdagelse i ny streaming hjemme på sofaen. Her er fem stærke bud på, hvad du skal binge, fra filmanmelder Ann Lind Andersen.

Streaming til dig

Bridgerton, Netflix

Streaming: Bridgerton, Netflix

Daphne Bridgerton synes, Hertugen af Hastings er arrogant og irriterende ved deres første møde. Men der er alligevel den der hemmelige ingrediens kaldet ‘kemi’ imellem dem. Hvordan deres kærlighedshistorie udfolder sig, kan du se i ‘Bridgerton’, der allerede er et af Netflix’s største hits.

Serien er baseret på en roman af Julia Quinns, og eftersom hun har skrevet en hel række bøger om Bridgerton-søskendeflokken og deres kærlighedsaffærer, kan vi bare (utålmodigt) vente på flere sæsoner af serien. Det er poppet og let spiselig underholdning med så farvestrålende kostumer og (erotisk) romantik, at det nok mest er til kvinderne. Men da det er guld-tv-skaberen Shonda Rhimes, der står bag, er det også velskrevet og dygtigt lavet. 

Bridgerton får 5 ud af 6 skyer.

Se Bridgerton på Netflix

Gangs of London, CMore

Streaming: Gangs of London, CMore

Der er vaskeægte gangsterkrig på den brutale facon i ‘Gangs of London’, der da også er lavet af Gareth Evans. En ung instruktør, der elsker hårdtslående action og bl.a. har lavet kultfilmen ‘The Raid’ – én lang slåskamp.

I serien begynder historien, da den den mest magtfulde boss, Finn Wallace, bliver skudt. Ingen ved, hvem der har gjort det, men hans søn og arving, Sean, sætter sig for at finde gerningsmanden, for enhver pris. Også selv om det vil starte en krig mellem Londons bander. Og dem er der mange af, for der er albanerne, kurderne, pakistanerne, waliserne osv. You get the picture, ikke? Serien er ikke for sarte sjæle, men til gengæld pænt spændende. 

Gangs of London får 4 ud af 6 skyer.

Se Gangs of London på CMore

Sløborn, HBO

Sløborn, HBO

En luftbåren virus, der først får de smittede til at hoste og få feber. Lyder det uhyggeligt bekendt? Det er set-uppet i serien ‘Sløborn’, der, tro det eller ej, blev skrevet før Corona. På den lille tyske ø Sløborn tæt ved den danske grænse, følger serien en række af øens beboere.

I centrum er gymnasiepigen Evelin, der har en affære med sin lærer. Og udover hende, hendes forældre, der er tæt på en skilsmisse, flere af hendes klassekammerater og den tidligere kriminelle Magnus og hans bror Jan (spillet af Roland Møller og Mads Hjulmand). Der er mange karakterer – måske også for mange – og derfor tager det noget tid før handlingen for alvor kommer i gang. Til gengæld føles det også som om man kender de forskellige personer, når hele virus-scenariet med myndighedernes indgriben folder sig ud på fascinerende og skræmmende vis.  

Sløborn får 4 ud af 6 skyer.

Se Sløborn på HBO

33, Xee

33, Xee

Fra at være singler på 29 år på konstant udkig efter en kæreste, handler livet som 33-årig om parforhold med en, man måske er i tvivl om skal være den man vil gifte sig med og om at have et barn med sin bedste ven. Så langt er Jesper og Julie nået i tv-serien, der først hed ‘29’ og her på femte og sidste sæson hedder ‘33’. I hovedrollerne ses Jesper Zuschlag og Julie Rudbæk, der også er idémagere og manuskriptforfattere på serien. Og selv om rammen lyder banal, er både scener og dialog genkendelige og præcise. Flere steder i den nye sæson er der ligefrem rørende scener.

33 får 5 ud af 6 skyer.

Se 33 på Xee

Lupin, Netflix

Lupin, Netflix

‘Lupin’ er den første franske serie nogensinde, der er nået frem til Netflix’ top ti-liste og med god grund. Dels bliver hovedrollen spillet af Omar Sy, der fik sit gennembrud i filmen ‘De urørlige’ som handicaphjælper, og en mere charmerende skuespiller skal man lede længe efter. Dels fordi historien har en lige del opfindsomt kup og en personlig hævnhistorie over sig.

Omar Sy spiller immigrantsønnen Assante Diop, hvis far bliver falsk anklaget for at have stjålet en kostbar halskæde fra den rige Pellegrini-familie, han arbejder for. I skam begår han selvmord i fængslet. Mange år efter vil Assante have svar på, hvad der egentlig skete og hvem, der stod bag tyveriet. Inspireret af Maurice Leblanc’s klassiske romaner om gentlemantyven Arséne Lupin, iværksætter han en plan. Det er en af den slags serier, der glider ned uden besvær, fordi man er godt underholdt. Derfor føles fem episoder også for kort, men som trøst, kommer yderligere fem allerede her til foråret. 

Lupin får 4 ud af 6 skyer.

Se Lupin på Netflix

Anbefalelsesværdig streaming til dig