Sommerdrømme- værelset

Sommerdrømme værelset

Af: Uffe Buchard

Friske sommerbriser, sprødt sengetøj og morgenmad på sengen, er nok behageligheder de fleste af os forbinder med et bekosteligt ophold på et af landets gode badehoteller og dermed noget, der ikke er os forundt i hjemlig kontekst. Men det kommer helt an på, hvor ambitiøst man beslutter sig for at indrette sommersoveværelset. 

Bæk & Bølge sengetøj
699,00 kr. 
Drabina sengebakke i teak
499,00 kr. 

Jeg ynder at kalde soveværelset for drømmeværelset – selvfølgelig fordi de fleste af vores drømme kommer til live her, men også fordi soveværelset gerne må være betagende som en drøm. Hvorfor ikke? Vi kender det fra de klassiske fine hoteller og vi husker alle den følelse det er, at kravle op i en kæmpe seng med en sky af dyner, for mange puder til, at man gider tælle dem og ikke mindst velduftende, nystrøget sengetøj. Vi elsker også de bløde tæpper, man betræder lige inden sengetid og som det første, når dagen gryer. Ingen holder af et koldt og hårdt gulv, når man kommer direkte fra dyne og drømmeland. Vi forføres af duftene på den slags hoteller, af det generøse lys og af en atmosfære, der tydeligvis er kælet for. Mange af os tænker endda tanken… tænk hvis jeg kunne vågne op her hver dag! Sikke en god start på dagen jeg ville få.

HATTAN væglampe
1.799,00 kr.
Lovely Linen Pudebetræk Rustic
399,00 kr.
Brun fin bambus rullegardin
750,00 kr. 
Arne Jacobsen City Hall Bordur
899,95 kr. 

Men ærligt talt – det er absolut muligt at iscenesætte selv det mindste og mest åndsforladte soveværelse, så det får en snert af parisisk Ritz og nordisk badehotel. Madras og dundyner skal naturligvis spille. Min egen favoritkombination hedder model 3003 fra DUX og økologiske Omtanke dyner fra Ringsted Dun, så bliver det ikke meget bedre, når hygge og god søvn skal have de bedst tænkelige betingelser. Herudover handler det om – med ret får midler – at skabe en stemning, der gør en glad og får en til at føle sig forkælet. Forkælelse kan jo være mindst lige så godt selv om den kommer fra en selv! Et arsenal af puder i forskellige størrelser – gerne med lidt varieret betræk – er en god start. Det er altid et hit at mikse dunpuderne med dem, der bare skal pynte, men sørg for, at tekstilet på pudebetrækket til enhver tid er komfortabelt at røre ved.

AIAYU Garmin pude
Fra 859,00 kr. 
August Sandgren smykkeskrin
2.008,00 kr. 
KÖPENHAMN sengegavl
2.499,00 kr.
HAY Crinkle Bedspread
1.299,00 kr. 

Om sommeren er det fantastisk at sove i det såkaldte ”bæk og bølge” sengetøj, der giver en sensationel følelse af sommerlig lethed – wow! I min optik er der alt for få mennesker, der aktivt tilvælger et smukt sengegærde på væggen bag sengen, men det er med til at ophøje sengen, skabe rum, hygge og en vis sanselighed. Den gode belysning ved sengen er også vigtig. Man får aldrig læst den biografi man fik i gave til sidste års fødselsdag, hvis belysningen er irriterende. Det kan fungere godt, at, vælge en (for) stor væglampe, der leger lidt med proportionerne i forhold til sengen, men sæt altid en lysdæmper på lampen, så der både er mulighed for at læse det med småt og hygge i det blødeste skær.

Rya gulvtæppe
239,96 kr. 
FRAMA scented candle
410,00 kr.

Ringsted Dun Omtanke dyne
3.699,00 kr. 
FRAMA Rivet Box Table
3.599,00 kr. 

Jeg elsker både lyse aftener og morgener og derfor har jeg i mine soveværelser installeret rullegardiner af fin bambus, der holder solen ude, men som lader en smule lys skinne igennem i et smukt gyldent skær, der gør, at sommerlyset fylder drømmeværelset og skaber en fantastisk atmosfære. Resten af den gode stemning kan klares med et kvalitetsduftelys, blødt gulvtæppe til fusserne, et skønt, let sengetæppe, et dejligt gammeldags vækkeur og naturligvis sengebakken – for findes der noget bedre end morgenmad på sengen? Den slags dekadent selvforlælelse er gratis og fungerer faktisk også fint uden butler.