Tyvstart på efterårets tendenser

Tyvstart på efterårets tendenser

Af: Sille Henning

Jakkesæt, skarpskårne skuldre, feminin 1970’er inspiration og masser af mønstre – du kan allerede shoppe efterårets tendenser nu.

Hvis du er interesseret i mode, har du nok også lagt mærke til, ikke mindst på de sociale medier, at der i denne uge har været modeuge i København. Selvfølgelig har det ikke været tydeligt på samme måde som normalt med internationale influencers, presse og indkøbere rundt omkring i byen, der afslutter dagen på restauranter og bliver fotograferet af street style fotografer på gaden. Denne modeuge er foregået hjemme bag computerskærmen, hvor nordiske designere ved hjælp af forskellige digitale formater har vist deres nye efterårskollektioner.  

Men selvom kollektionerne er blevet til i en verden, der har været næsten helt lukket ned det sidste år, betyder det ikke at designerne er holdt op med at drømme og lade sig inspirere. Tværtimod har vi set en masse gennemarbejdede kollektioner med en stor detaljerigdom og ikke mindst har vi fået en masse inspiration, der får os til at glæde os endnu mere til, at vi igen kan stå tæt, give kram og ja i det hele taget bare vende tilbage til hverdagen, som vi kender den.

Fra neutrale toner til kulørte print har det været spændende at se, hvad designerne har fundet på. I løbet af de i alt 31 shows, har der tegnet sig et billede af, hvilken vej moden bevæger sig, og ikke mindst hvad vi ser af nye tendenser, der kommer til at forme efterårsmoden. Vi har udvalgt tre af de største tendenser, som du kan lade dig inspirere af og også allerede nu kan begynde at få ind i garderoben. 

God fornøjelse.

Efterårets tendenser

Born in the 70’ies

Flere designere havde denne sæson ladet sig inspirere af 1970’erne, noget der kunne ses både i snit, mønstre og styling. Nedtonede print og gyldne nuancer blev fint kombineret midinederdele og blød strik. Hos Munthe havde 70’erne looket en snert af geek chik mens Lovechild 1979 viste en mere elegant form for 70’ere med smalle silhuetter og bløde nederdele tilsat lange støvler for at give det hele et mere sexet tvist.

Skjorte, Designers Remix
1.199 kr. 

Nederdel, H&M
799 kr.

Støvler, Jimmy Choo
9.300 kr.

Skjorte, Nue Notes
1.400 kr.

Kjole, Lovechild 1979
2.200 kr.

Øreringe, Uterqüe
490 kr. 

Bukser, Gestuz
1.299 kr. 

Krave, Just Female
249 kr. 

Støvler, mango
599 kr.

Strik, Uterqüe
890 kr. 

Bælte, Inwear
500 kr. 

Vest, Nue Notes
1.200 kr.

Det moderne jakkesæt

Efterårsmoden 2021 bærer stærke referencer til den klassiske herregarderobe. Fra smalle powersuits og skarpskårne skuldre til blødere forme og oversize frakker. Jakkesættet er blevet en fast del af vores garderobe, men efter et år med Corona-restriktioner og (alt for) meget tid hjemme, er det også blevet den moderne og velklædte form for joggingsæt. Hos Gestuz kom det til udtryk i en række velsyede jakkesæt, rene snit og lejlighedsvise skulderpuder, mens By Malene Birger viste bløde og mere oversize silhuetter.

Blazer, Birgitte Herskind
1.799 kr.

Taske, By Malene Birger
3.799 kr.

Skjorte, By Malene Birger
1.499 kr.

Bukser, Birgitte Herskind
1.299 kr. 

Bukser, Inwear
900 kr. 

Skjorte, Part Two
799 kr.

Sko, Uterqüe
1.090 kr.

Frakke, Zara
1.199 kr.

Blazer, Inwear
1.700 kr. 

Støvler, Custommade
2.999 kr.

Vest, Birgitte Herskind
2.999 kr.

Bluse, H&M
249 kr.

Farverigt mønstermiks

Er du ikke til farveneutral minimalisme, kan du med fordel skæve til designere som bl.a. Stine Goya og Baum und Pferdgarten, der netop er kendt for at skabe farverige print og spændende mønstermiks. Hos Stine Goya indeholdt den 1980’er inspirerede kollektion flere forskellige print, som både blev brugt hele vejen fra top til tå eller mikset på finurlige måder også med tern, mens Baum und Pferdgarten havde brugt forskellige printmiks til at opnå et personligt og quirky udtryk. Der er åbent for fri leg.

Skjorte, Cras
900 kr.

Bukser, Baum und Pferdgarten
1.299 kr. 

Sandaler, Marni
4.850 kr.

Kjole, Levete Room
879 kr.

Taske, Zara
249 kr. 

Kjole, Stine Goya
3.800 kr.

Skjorte, Uterqüe
890 kr.

Bukser, Stine Goya
1.200 kr.

Jakke, Inwear
1.200 kr. 

Sko, Mango
449 kr.

Kjole, Hofmann Copenhagen
2.599 kr.

Bluse, Baum und Pferdgarten
699 kr.