Nytår

GEM DINE ØNSKER TIL NYTÅR OG INDKØB PÅ ØNSKESKYEN 

Har du styr på alt, du skal købe ind op til nytår? På Ønskeskyen kan du hurtigt finde de bedste tilbud og rabatter og tilføje dem til din ønskeseddel. Så slipper du for at skulle gå på indkøbsjagt i tilbudsaviser eller styrte rundt i butikkerne på dagen.

Nytår er en festlig tid, propfyldt med lækker mad, overdådige drinks og hygge med venner og familie. Festen må gerne have lidt ekstra svung. Har du fundet et skarpskåret jakkesæt, den helt rette kjole eller måske den perfekte dug til middagsselskabet?

Så tilføj den til din ønskeseddel – og husk at købe den i god tid. Indkøb til nytår kan let blive lidt hektisk.

FAQ

HVORNÅR ER NYTÅR?

Nytår er altid den 31. december.

HVORNÅR FALDER DET KINESISKE NYTÅR?

Kinesisk nytår, også kaldet månenytår, følger månens og solens cyklus. Det falder den anden dag med nymåne efter vintersolhverv. Det er ofte i slut-januar eller start-februar.

HVORDAN ER ÅBNINGSTIDERNE TIL NYTÅR?

Nogle butikker holder lukket eller delvist lukket nytårsdag.

HVORDAN SKABER JEG OVERBLIK OVER MINE INDKØB TIL NYTÅRSAFTEN? 

Opret nemt en ønskeliste eller huskeliste til Nytårsaften, hvor du kan tilføje alle dine ønsker og ting, som du skal købe til dagen. 

HVOR KAN JEG FINDE NYTÅRSPYNT? 

Skab en festlig nytårsaften med flot pynt. Du kan finde nytårspynt både online og i fysiske butikker, som du kan tilføje til din ønskeliste, så du ved lige hvor du skal købe det. 

OPRET EN ØNSKESEDDEL TIL NYTÅR

Gør det nemt og opret en ønskeliste på din Ønskesky-profil. Tilføj dine ønsker automatisk, ved at indsætte et link af produktet. Med din Ønskesky-profil får du lettere ved at planlægge din nytårsfest eller få fat i præcis den værtsgave, festtøj og pynt, du leder efter. Mange af butikkerne har desuden enten udsolgt eller kortere åbningstider mellem jul og nytår. Hvis du skal ud i butikkerne op til nytår og udforske alle de gode tilbud, kan du bruge Ønskeskyen til at tilføje ønskerne manuelt, ved at indsætte billeder af ønsket og skrive en beskrivelse.

SKAB OVERBLIK OVER DINE ØNSKER

Du sparer både tid og penge ved at forberede dig godt inden nytårsaften. Vi har samlet nogle korte tips til, hvordan du planlægger din tid bedst – og ikke går glip af alle de gode tilbud og rabatter. 

 1. Lav en liste
  Med Ønskeskyen kan du let lave en liste over alt, du skal huske at købe ind til nytår. Du kan tilføje ønsker enten automatisk eller manuelt. For at tilføje et ønske automatisk, skal du blot finde et link til det produkt og den butik, du har planer om at købe varen i. Så tilføjer Ønskeskyen alle de vigtigste informationer selv.
 2. Lav en fælles indkøbsliste – så kan alle bidrage til indkøb og planlægning af jeres nytårsaften
  Ønsker kan også opdeles i forskellige lister. Du kan lave en fællesliste med alle jeres indkøb – eller lave en særskilt liste for hver enkelt gæst. Det er nemt at dele listerne med andre, så du kan fordele ansvaret for de enkelte områder. Desuden kan det være godt at opdele produkterne i online og fysiske butikker, så alle ved lige præcis, hvor de skal lede.
 3. Få et overblik over leverings- og åbningstider
  Det er en god idé at være i god tid med indkøb til nytårsaften. Med julen kort forinden kan det dog være svært – især på grund af nogle butikkers særlige åbningstider ugen op til nytår. Hvis der er særlige varer, du kun kan få et sted, bør du forinden tage et kig på deres leveringsbetingelser eller åbningstider.
 4. Følg med på sociale medier
  Op til nytår er der mange butikker og webshops, der reklamerer med særlige tilbud og specielle rabatter på sociale medier. Hvis du leder efter noget specifikt, kan det være en god idé at følge med på Instagram eller Facebook for at se om, de har nogle eksklusive tilbud til deres følgere.

 

HVAD ER EN TRADITIONEL NYTÅRSDESSERT?

Det er tradition at servere kransekage til nytår, når rådhusklokkerne slår 12.

Ofte stillede spørgsmål

HVORDAN OPRETTER JEG EN BRUGER PÅ ØNSKESKYEN? 

For at oprette en Ønskesky-profil, skal du tilmelde dig ved at indtaste dine kontaktoplysninger og et kodeord. Du kan også oprette en profil gennem Facebook eller Google. Hvis du er under 15 år, skal du have godkendelse fra en af dine forældre. 

HVORDAN OPRETTER JEG EN ØNSKELISTE TIL NYTÅR?   

Hvis du vil oprette en ny ønskeseddel, skal du klikke på ”OPRET ØNSKESEDDEL” på din Ønskesky-profil. Efterfølgende kan du navngive listen, tilføje et coverbillede og skrive en kort beskrivelse af listen. 

HVORDAN TILFØJER JEG ET ØNSKE TIL NYTÅR? 

Hvad end du skal bruge din nytårsønskeseddel som en personlig huskeliste, indkøbsseddel eller noget helt tredje, kan du tilføje ønsker automatisk og manuelt. For at tilføje et ønske skal du logge ind på din Ønskesky-profil og trykke ”OPRET ØNSKE”. Her kan du vælge hvilken ønskeseddel, du vil tilføje ønsket til, samt ændre titel, beskrivelse, pris og billede.

HVAD ER EN INSPIRATIONSLISTE? 

På vores hjemmeside finder du inspirationslister til mange forskellige formål. Listerne indeholder en masse bud på, hvad du kan tilføje til din ønskeliste eller gaveinspiration til enhver anledning. Lad dig inspirere og find ønsker til din ønskeliste. 

HVORDAN KØBER JEG ET PRODUKT FRA MIN ØNSKELISTE? 

Du kan ikke købe produkter på Ønskeskyen. For at købe et produkt, skal du klikke ind på produktet og trykke på ”LINK”. Så vil du komme til hjemmesiden, hvor produktet kan købes. 

HVILKEN VÆRTSGAVE SKAL JEG KØBE TIL HAM?

Værts- og værtindegave til nytår kan blandt andet være en buket blomster, en flaske vin eller en æske med chokolade.

HVILKEN VÆRTINDEGAVE SKAL JEG KØBE TIL HENDE?

Der er ikke stor forskel på værts- og værtindegaver. Du kan blandt andet give blomster, vin eller lidt slik. Det er en gestus, der skal vise, at I værdsætter arbejdet, der ligger bag festen.

HVAD BØR EN NYTÅRSMENU INDEHOLDE?

En nytårsmenu består typisk af tre retter – heriblandt forret og dessert. Du kan nemt skræddersy din helt egen, men der er tradition i Danmark for at servere torsk (ofte som forret) og kransekage efter maden.

HVAD ER EN TRADITIONEL FORRET TIL NYTÅR?

I Danmark er der særlig tradition for at spise torsk til nytår.

HVAD ER EN TRADITIONEL NYTÅRSDESSERT?

Det er tradition at servere kransekage til nytår, når rådhusklokkerne slår 12.