Fars dag

Fars dag

Gaveidéer til manden der har alt

CASA Drinkssæt

CASA Drinkssæt - 5 dele

Fuldend hjemmebaren og lav de lækreste hjemmelavede drinks med Casa barsæt.

239,96 DKK

Panasonic Hårtrimmer

Eksklusiv hårtrimmer der nænsomt og effektivt skærer hårene.

1.175 DKK

Bodum BBQ-sæt til grillen

Sættet giver dig de redskaber, du har brug for, når der skal grilles.

149,95 DKK

Sennheiser Høretelefoner

Sennheiser Høretelefoner

Brug dem til musik og opkald, samtidig med at du kan nyde trådløs frihed.

1.199 DKK

Giorgio Armani Acqua Di Giò

Giorgio Armani Acqua Di Giò

Denne parfume er indbegrebet af den moderne og maskuline mand.

299 DKK

Lyngby Glas Lounge Karaffel og Whiskyglas

Lyngby Glas Whiskyglas

Drik din whisky i ægte Mad Men retrostil med det fornemme lounge whiskysæt.

399,96 DKK

Hvornår afholdes fars dag?

Fars dag, falder altid d. 5. juni i Danmark. Dagen er til ære for at fejre din far, hvor du har mulighed for at hylde ham, og vise hvor meget du sætter pris på den kærlighed han har givet dig gennem hele livet. 

Hvorfor fejrer vi egentlig Fars dag, og hvad er formålet med dagen? Dagen er en perfekt anledning til at hylde din far, og forkælet ham med alt det han elsker. Er du også i tvivl om hvad du skal give din far i Fars dags gave? Så kan du hente en masse inspiration her på siden, og finde den perfekte gave til din elskede far.

Bliv inspireret til den perfekte Fars dags gave

Hvad er egentlig de mest populære gaver til Fars dag, hvad kan man lave med sin far på mærkedagen og hvad er egentlig historien bag denne dag? Vi vil forsøge at gøre dig klogere på Fars dag, så læs med, og find ud af, hvordan du på bedste vis fejrer Fars dag. 

Er du også i tvivl om hvad du skal forære til din far i Fars dags gave? Så tvivl ej! Vi har samlet et stort udvalg af gaver, så du kan blive inspireret til, hvad du skal forkæle din far med til Fars dag. Hvad end din far er gør-det-selv typen, vinelskeren, friluftsentusiast eller noget helt fjerde, så kan du finde inspiration her. Mulighederne er mange, og det handler om at finde en personlige gave der passer til DIN far. Du kan give ham en klassisk gave såsom vin, en parfume, en middag eller en ny skjorte. Disse er sikre vindere, som kan gøre de fleste fædre glade. Det vigtigste er ikke gavens størrelse eller værdi, men det er tanken der tæller. Hos Ønskeskyen kan du blandt andet lade dig inspirere til den perfekte fars dag gave hos brands som SHAPING NEW TOMORROW eller Elgiganten.

Historien om Fars dag 

Det hele startede i USA helt præcist i Washington i 1910 med en kvinde ved navn fru Dodd. Hendes far var alene med intet mindre end seks børn, og han gjorde sit bedste for at holde sammen på familien. Dodd mente at hendes far gjorde et rigtig godt stykke arbejde, og hun ønskede derfor at hylde sin far. Sådan opstod Fars dag, som nu bliver fejret rundt omkring i hele verden.  Fars dag fejres i Danmark d. 5. juni på grundlovsdag. Mærkedagen blev introduceret for danskerne i 1935, som siden da har taget traditionen til sig.

Personlige gaver

Fædre er som oftest de sværeste at finde gaver til. Derfor har vi samlet en masse inspiration til hvordan du finder en rigtig god Far dags gave. Vi ved selv, at de bedste gaver man kan få, er gaver hvor man kan mærke at giveren har gjort sig umage. Der er mange måder at gøre sig umage på, når det kommer til at forære gaver til andre. Du kan tage udgangspunkt i følgende punkter der relaterer sig til din far, for at finde frem til den perfekte gave:

 • Fritidsinteresse
 • Favorit tøjmærke 
 • Yndlings mærke inden for spiritus 
 • Yndlings restaurant 
 • Oplevelser der vil glæde ham
 • Favorit sportsgren
 • Plejeprodukter (voks, barbermaskine, creme)

Slip kreativiteten løs og gør dig umage med at finde den rette gave, så er du sikker på at nå i mål med gaven. Hvis du stadig ikke er sikker på hvad du skal give, så har vi samlet 8 konkrete bud på Fars dags gaver nedenfor. 

De 8 bedste gaver til Fars dag

Nedenfor er vi kommet med et bud på 8 gaveidéer, som du kan give til din far på Fars dag:

 1. Vinsmagnings kursus
 2. Nyt grilludstyr
 3. En ny parfume/deodorant
 4. En massage
 5. Et nyt bælte
 6. En toilettaske i lækker kvalitet 
 7. Tivoli årskort 
 8. Pung/kortholder

Disse er gaver som kan glæde de fleste fædre uanset personlig smag og behov. Ved at tage udgangspunkt i en af de 8 gaveidéer, viser du stadig, at du har tænkt over gaven. Det er essensen i at forære en gave. Du kan tilpasse de listede forslag til Fars dags gaver efter din fars personlige smag. For eksempelvis kan du finde grilludstyr og tilbehør hos Imerco eller måske en lækker parfume fra NiceHair. Det vil sige, at du kan købe et vinkursus i den vinhandler hvor din far plejer at handle, eller købe en ny pung fra hans yndlingsmærke. På den måde viser du, at du har lagt mærke til ham, og det vil varme enhvers fader hjerte.

Ofte stillede spørgsmål om Fars dag

Hvad er de mest populære gaver til Fars dag?

Der er mange populære gaver at give på Fars dag. Gør det selv ting, tøj, parfume/deodorant, vin/whiskey/rom, barbergrej, oplevelser, træningstøj -og udstyr, grill udstyr og meget andet. 

Hvornår afholdes begivenheden?

Fars dag fejres altid d. 5. juni i Danmark. 

Hvordan skaber jeg et overblik over mine gaveidéer til Fars dag?

Med Ønskeskyen kan du nemt og hurtigt lave en inspirationsliste til, hvad du skal købe til Fars dag. Du kan tilføje ønsker enten automatisk eller manuelt. For at tilføje et ønske automatisk, skal du blot finde et link til det produkt og den butik, du har planer om at købe varen i. Så tilføjer Ønskeskyen alle de vigtigste informationer selv.

Hvordan opretter jeg et ønske på min ønskeliste?

For at tilføje et ønske skal du logge ind på din Ønskesky-profil og trykke ”OPRET ØNSKE”. Her kan du vælge hvilken ønskeseddel/inspirationsliste, du vil tilføje ønsket til, samt ændre titel, beskrivelse, pris og billede.

Hvor stammer opfindelsen Fars dag fra?

Fars dag er en amerikansk opfindelse fra 1910.