Fastelavn

fastelavn

Planlæg fastelavn med Ønskeskyen

Djeco Ansigtsmaling

Djeco Ansigtsmaling

Super lækker ansigtsmaling til børnene, når de skal lege udklædning.

69,95 DKK

Oxybul Enhjørning-Prinsesse Kostume

Enhjørning Kostume

Med denne prinsessekjole iklæder dit barn sig regnbuens farver.

279,95 DKK

Djeco Ansigtsmaling

Djeco Ansigtsmaling

En flot æske med 3 ansigtsmalinger, hudklistermærker, pensel, svamp og guide.

79,95 DKK

Konges Sløjd Fairy Set

Konges Sløjd Fairy Set

Skønneste udklædningssæt med glittersko, vinger og tryllestav.

349,95 DKK

Fastelavnstønde med tilbehør

Fastelavnstønde med tilbehør

Sæt med fastelavnstønde, kølle, kroner og pynt til fastelavnsfesten.

249 DKK

Oxybul Astronaut kostume

Oxybul Astronaut kostume

Med denne astronautdragt er dit barn klar til en rejse til rummet!

279,95 DKK

Afhold den perfekte fastelavnsfest

Fastelavn er en festlig dag som står i børnenes tegn. Planlæg den helt perfekte fastelavnsfest med Ønskeskyen og find din indre kreativitet frem. 

Fastelavn stammer fra det tyske ord ”fastelabend”, som betyder fasteaften. Højtiden var tidligere en katolsk højtid, hvor man fejrede fastens begyndelse ved at faste i perioden op til påske. I dag er fastelavn en festlig dag, der er lig med kostumer, fastelavnsboller, børn der går fra dør til dør for at rasle og mange andre traditioner. Dagen er dedikeret til børn, der for en dag får lov til at klæde sig ud i sjove kostumer og slippe legen løs. 

Udklædning og festligheder

Fastelavn er en festlig dag, der er lig med udklædning og festligheder både for børn og voksne. Dagen er forbundet med en masse traditioner, hvor børn og voksne udklædes i spændende og festlige kostumer. En af de mest populære traditioner, som børn specielt holder af, er at slå katten af tønden. I gamle dage var tønden fyldt med en levende kat, da den symboliserede ondskab. Ved at slå tønden i stykker, kunne man herved fordrive det onde. I dag fylder man tønden med slik og masser af søde sager. Der kåres desuden en kattedronning og en kattekonge, som belønnes med en flot krone. 

Fastelavn er en fest for børnene. Med Ønskeskyen kan du planlægge den ultimative fastelavnsfest. Saml en ønskeliste med fastelavnspynt, udklædning og alle de ting som du skal købe til festen. Udklædning er en stor del af festen, og hertil skal der selvfølgelig findes det helt perfekte fastelavnskostume. Find dit barns kostume til begivenheden blandt et stort udvalg af fastelavnsudklædning til piger, drenge og babyer online. Uanset om du er på udkig efter klassiske kostumer så som prinsesser og superhelte eller en mere unik form for udklædning. Med udklædning kan dit barn få lov til at udfolde sin kreativitet, og slippe fantasien løs i et stort udvalg af kostumer til børn. Giv dit barn mulighed for at klæde sig ud som sin favorit tegneseriefigur for en dag, og skab rammerne for en helt perfekt fastelavn. 

Fastelavn er mit navn

Til fastelavn er det ikke kun udklædningen der er vigtig. Traditioner som at slå katten af tønden, fastelavnsboller og skikken om at rasle til fastelavn, er lige så stor en del af den festlige dag. Når børnene går fra dør til dør i deres flotte fastelavnskostumer, synger de den kendte fastelavnssang ”Fastelavn er mit navn” med håb om at få en lille belønning i form af nogle søde sager.

Traditionen om fastelavn går mange hundrede år tilbage. Før i tiden var fastelavn et festmåltid inden fasten, hvor man i dag spiser de lækre fastelavnsboller som en del af festlighederne. Fastelavnsboller kan findes færdiglavede hos nærmeste bager eller supermarked, men der er dog intet som hjemmelavede fastelavnsboller. I forbindelse med højtiden er det derfor oplagt at bage og opgradere bageudstyret. Kom i gang med at bage og find din favoritopskrift og alt dit bageudstyr frem, så hele familien kan nyde de smagfulde fastelavnsboller til fastelavn. 

Pynt op til en festlig dag

En sjov fastelavnsfest er også ensbetydende med flot fastelavnspynt. Planlæg den perfekte fastelavn og skab den helt rette atmosfære for de små. Pynt op med serpentiner, guirlander, fastelavnsris og balloner, og sæt rammerne for en vaskeægte fastelavnsfest. Da fastelavn er børnenes fest, må pynten gerne være spraglet og farverig. Det er kun fantasien, der sætter grænser for den helt perfekte fastelavnsfest! Til en fest hører der naturligvis også mad og drikke til. Server fastelavnsboller, kakao og andre søde sager – det slår aldrig fejl. For et ekstra festligt touch kan det være en god idé at pynte fastelavnstønden. Det er både kreativt og et hyggeligt projekt, som de små kan gå i gang med. Saml børnene om det hyggelige projekt, så de kan male tønden med maling i forskellige farver. Tilføj alle dine musthaves til fastelavn hos Ønskeskyen, så bliver det ikke nemmere. 

Ofte stillede spørgsmål om fastelavn

Hvad er fastelavn? 

Fastelavn er i dag en fest for børn. Oprindeligt var højtiden en fest, hvor de voksne klædte sig ud, festede og slog katten af tønden. Dengang blev tønden dog fyldt med en levende kat, som symboliserede det onde.

Hvornår er fastelavn?  

Fastelavn er ikke en fast dato hvert år, men i 2021 falder begivenheden søndag den 14. februar.  

Hvordan finder jeg det helt rette fastelavnskostume? 

Udforsk det store udvalg af fastelavnskostumer til drenge, piger og børn og tilføj dine favoritter til din ønskeliste på Ønskeskyen. 

Hvordan planlægger jeg den perfekte fastelavnsfest? 

Skab den helt rette fastelavnsstemning med pynt, en tønde, slik, fastelavnsboller og udklædning. Tilføj alle de ting som du skal købe til fastelavn til din ønskeliste og planlæg en festlig dag i børnenes tegn. 

Hvad skal jeg fylde fastelavnstønden med? 

Fyld tønden med slik og andre søde sager, som børnene kan kaste sig over, når tønden slås i stykker.